Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda ulovite i malo sunca

Iskoristite dan dok možete: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje nakon mirnog prijepodneva

Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr)
Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U kopnenom dijelu je u petak bilo slabih oborina, do kojih je došlo zbog premještanja frontalnog poremećaja sjeverno od Hrvatske. Na Jadranu je bilo sunčanije, osobito na jugu, a tako će biti i tijekom subote.

U Hrvatsku stiže novo naoblačenje, koje će tijekom subote zahvatiti sjeverni i sjeverozapadni dio zemlje, pa i sjeverni Jadran, gdje već poslijepodne može biti kiše. Na drugim će mjestima kišiti navečer ili tijekom noći, a oblačno, s povremenim oborinama, bit će i idućih nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Nad Europom se nalazi masa vlažnog i nestabilnog zraka koji se približava Hrvatskoj. U takvim okolnostima vrijeme u Hrvatskoj neće biti osobito sunčano. Ujutro će biti nešto sunca, najviše u Dalmaciji, dok će u kopnenom području mjestimice biti magle.

Jadran

Dan će biti obilježen hladnoćom. U gorju se temperatura može spustiti i do minus devet stupnjeva, a drugdje u unutrašnjosti do minus pet. Na Jadranu će temperatura biti između dva i sedam stupnjeva. Jutarnji vjetar u većini će zemlje biti slab, a podno Velebita će puhati bura.

Središnja Hrvatska

Od sredine dana će u središnjoj Hrvatskoj doći do postupnog naoblačenja, a tijekom večeri i noći ponegdje će pasti kiša. Danju će biti toplije nego u petak, uz temperaturu između pet i osam stupnjeva.

Slavonija

Slično vrijeme očekuje se i u Slavoniji. Bit će oblačno, a navečer će kišiti. Temperatura će se kretati od šest do devet stupnjeva.

Gorje i sjeverni Jadran

U gorju već sredinom dana može biti slabe kiše, a navečer će doći do zahladnjenja. Kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Nakon jutarnjih minusa, poslijepodne će u gorju ipak biti toplije, uz temperaturu od dva do sedam stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu kiša će mjestimice padati poslijepodne i navečer. Bure tada više neće biti, ali će puhati jugo i jugozapadnjak. Temperatura će tijekom dana uglavnom iznositi između 10 i 13 stupnjeva.

Dalmacija

U Dalmaciji će u prvom dijelu dana prevladavati sunčano, no i ondje će se poslijepodne, a osobito navečer, sve više skupljati oblaci. U noći na nedjelju mjestimice će padati kiša. Vjetar neće puhati, a temperatura će biti od 10 do 14 stupnjeva.

Vrijeme u narednim danima

Idućih dana na kopnu će uglavnom biti oblačno, povremeno sa susnježicom i snijegom. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak te će ponovno biti malo hladnije.

Na Jadranu će također većinom biti oblačno s povremenom kišom, koja će nešto učestalija biti u nedjelju. Zapuhat će umjerena i jaka bura. Vjetrovito će biti sve do utorka, kada se očekuje slabljenje bure.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene