Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teror u Slavonskom Brodu

Isključio struju starcima u domu! I poručio novinaru: 'Nemojte me zaj….!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka Mije Opačka, slavonskobrodskog poduzetnika ostavila je u mraku dvadesetak mahom nepokretnih osamdesetogodišnjaka.

Naime, taj lokalni poduzetnik, isključio im je struju. I to kako stvari stoje, na vlastitu ruku! Što je potvrdio i HEP.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

„Kuda, kuda ću ja sada? Nisam sposobna ja ni za što. Psihički sam utučena. Dva tjedna da vas netko maltretira, da ja izađem van i mislim hoću li se smjeti vratiti u Dom“, govori nam jedna od korisnica doma za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu koji ostao bez struje.

Vlasnica doma, Svjetlana Lukačić tvrdi – ugovor o najmu s Opačkom je potpisala na pet godina i istječe u proljeće 2015.

Priprema novi prostor i sa svojim korisnicima želi ostati do isteka ugovora. Tvrdi, sve račune plaćala je na vrijeme. I za sve ima dokaze koje je, nakon što su joj isključili struju, predala Sudu.

Problemi su nastali tijekom ove godine kada joj je vlasnik nekretnine najavio da se mora iseliti.

Zatvoren Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Čepinu

'On je htio preuzeti moj posao i za to imam indicije. Znam da je sin otvorio firmu za socijalnu skrb, na ovoj adresi i tako je to i počelo', kaže vlasnica Svjetlana Lukačić.

Premda postoji i registrirana tvrtka na njegova sina, Mijo Opačak o tome kaže, pojma nema i navodi da mu Lukačić duguje oko 100 tisuća kuna za komunalnu naknadu.

Da nesuglasice na relaciji Lukačić – Opačak postoje, nije tajna. No sve se prebija preko leđa nemoćnih. A Mijo Opačak to ne smatra nimalo moralno upitnim, i kaže: 'Meni je žao tih ljudi!'

Novinar: Ali vi ste im isključili struju?

Opačak: Ja sam isključio svom prostoru! Nemojte me zaj….! Mislim ja sam tebi dao rekao sam možeš me snimati, al ne možeš me zaj…!“

Više, večeras u Provjerenom u 22:05!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene