Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo zašto

Irska novinarka: Bila sam sretna što odlazim iz Dubrovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Steenie Harvey je pohvalila ostatak hrvatske obale i bila je ugodno iznenađena cijenama hrane, prijevoza i spavanja. Evo što je zamjerila Dubrovniku...

Irska novinarka Steenie Harvey ovog je ljeta posjetila hrvatsku obalu i u opširnom tekstu kojeg je objavio International Living, a prenio i Hufftington post,  opisala svoja dobra i loša iskustva.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

>> Dubrovčani ljutiti poručuju: Naš grad se namjerno zapostavlja

Steenie je očito prvo obišla srednju Dalmaciju i otoke, sudeći po tekstu i najviše su je oduševile cijene. Posebno je istaknula Split gdje je bila ugodno iznenađena cijenom ručka i vina kojeg je uz ručak popila. Napomenula je kako je Split drugi najveći grad u Hrvatskoj zbog čega je mislila da će je ručak koštati puno više od 17 dolara.

Vino joj je posebna stavka i to po kvaliteti i cijeni. Naročito joj se svidjelo što su joj u većini restorana ponudili domaće vino za koje je također imala samo riječi hvale. Steenie se nije požalila ni na neke druge cijene, pa je tako napisala da je lokalni prijevoz trajektima i autobusima jeftiniji nego u većini zemalja.

Osim hrane i prijevoza Steenie nije imala primjedbi ni na cijene smještaja, a uputila je turiste koji namjeravaju posjetiti Hrvatsku neka obrate pažnju na znakove 'sobe' koje ljudi drže pored ceste.

Međutim, nakon uživanja po otocima, u Splitu, Makarskoj i Trogiru, Steenie je došla u Dubrovnik i iskustva joj više nisu bila tako dobra.

'Dubrovnik bez dvojbe vrijedi posjetiti, ali bila sam sretna što odlazim. Opskrbljen za ugošćivanje 'tu smo danas, sutra nas nema' putnika s kruzera, Dubrovnik je drska turistička zamka. Gotovo sve cijene su daleko iznad hrvatskog prosjeka. Jednom kad se upoznate s normalnim hrvatskim cijenama, ne želite plaćati dvostruko ili trostruko za kavu u Dubrovniku', napisala je Steenie Harvey i preporučila da se Dubrovnik treba posjetiti izvan sezone.

>> Britanski novinar oduševljen ljepotama Dubrovnika

Kao bizarnost Steenie je spomenula da nigdje nije čula toliko glazbe iz osamdesetih po kafićima kao u Hrvatskoj i primjetila ono što primjete mnogi – Hrvati puno puše.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene