Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Topla preporuka, ali...

IRKINJA O HRVATSKOJ "Da sam bar znala ovih osam stvari prije nego što sam došla"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alice Murray, irska novinarka, preporučila je čitateljima da ove godine dođu u Hrvatsku.

Novinarka iz Irske smatra da je Hrvatsku odlično posjetiti bilo kad jer ima sve što se može poželjeti: plavo more, predivne gradove, mnogo krasnih nacionalnih parkova. Jedini problem je, kaže Murray – odlučiti kamo ćete ići.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IGRA PRIJESTOLJA Milijuni eura: Dubrovnik je zbog svjetski poznatog serijala zaradio basnoslovan novac Slika nije dostupna VESELI DISNEYLAND KAMERA NAS VOLI Na račun filmaša Hrvatska zaradila 290.411.161 kuna

Budući da je ona već posjetila Hrvatsku, donosi osam savjeta čitateljima lifestyle portala Her.ie za koje, kaže, želi da je znala prije nego što je došla u našu zemlju.

1. Budite spremni za stjenovite plaže – u Hrvatskoj nema mnogo pješčanih plaža pa morate imati odgovarajuću obuću.

2. Ne možete se kupati u svim nacionalnim parkovimana Plitvicama je tijekom vrućina teško odoljeti da se ne bacite u vodu, a u NP Krka je kupanje dozvoljeno pa birajte što vam je važno tijekom odabira nacionalnog parka koji ćete posjetiti.

3. Ne provodite svo vrijeme u Splitu – preporučuje da se ode i na otoke poput Hvara, Korčule, Brača...

4. Ponesite kabanicu – Murray piše da vrijeme u Hrvatskoj nekad zna biti ''temperamentno'' i da se ne iznenadite ako tijekom posjeta dan-dva svjedočite ''tropskoj oluji''.

5. Ne propustite Zadar – grad koji je manje turistički eksponiran od nekih ima lijepe povijesne crkve i katedrale, sjajne restorane i nezaboravan zalazak sunca.

6. Organizirajte sami svoj ''Igra prijestolja'' obilazak– ne morate plaćati skupe obilaske jer ćete većinu lokacija sa snimanja megapopularne serije vidjeti hodajući gradom i zidinama.

7. Nosite cipele u noćnom klubu – jer ne želite stati na poluugašene cigarete ili razbijeno staklo.

8. Pokušajte otići na festival – u Hrvatskoj se ljeti održava mnogo fantastičnih festivala poput Ultre, Hideouta, Sonusa..., prenosi Croexpress.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene