Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziva premijera

'Danas čitam u novinama da sam imala moždani udar baš na toj sjednici Sabora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irena Petrijevčanin Vuksanović ne vidi razlog da se toliko analizira slučaj ministra Crnoje.

Saborska zastupnica HRID-a, Irena Petrijevčanin Vuksanović, danas je na svom blogu pozvala premijera Oreškovića da konačno odluči o sudbini ministra branitelja. Prozvala ga je i zato što nije očekivao više satnu raspravu, a parlament je sam po sebi mjesto na kojem se raspravlja.

Pročitajte i ovo Svjetski dan moždanog udara - 1 Poražavajuća statistika Jedan je od najčešćih uzročnika smrtnosti, ali i vodeći uzrok trajne invalidnosti: Kako ga spriječiti? Provjereno: Marinela Janković - 5 Dobre vijesti Marinela je teško bolesna djevojka čije liječenje ovisi o novcu koji nema: Sada joj možete pomoći

Spomenula je i moždani udar za koji se pisalo da je imala pršli tjedan. Kaže kako je za javnost ne bitno je ga imala ili nije jer u Hrvatskoj mnogi imaju razlog za moždani udar.

Objavu na njenom blogu prenosimo u cijelosti.

'Na sjednici Sabora na kojoj se odlučivalo o povjerenju novoj Vladi, sad već premijer, gospodin Orešković rekao je: “da se moja bivša firma ponašala ovako, propali bi..” aludirajući pritom na višesatnu raspravu. Očito nije očekivao cijelodnevnu raspravu. No, trebao je. Jer Sabor je mjesto gdje se raspravlja i potpuno je jasno da se za tako važnu odluku mora raspravljati (doduše, konstruktivna rasprava lišena redudantnosti nešto je što se u našem Saboru još nije dokraja apsolviralo). Usput rečeno, i sam naziv parlament dolazi od francuske riječi parler za “govor” (parlament se razvio iz srednjovjekovnog engleskog parlamenta koji je imao savjetodavnu ulogu prema vladaru).

Danas čitam u novinama da sam imala moždani udar baš na toj sjednici. Stvarno je potpuno irelevantno i nebitno za javnost jesam li, no sigurna sam da je “kategorija moždanog udara” nešto za što bi dobar dio hrvatskih građana imao itekakve razloge samim time da živimo u društveno-političkom okruženju u kojem živimo. Kao što sam tada, na toj sjednici, apelirala na gospodina Oreškovića da barem odgovori na najbitnija pitanja zastupnika koja se tiču njegovog programa koji je prezentirao, jer je neodgovaranjem na ijedno pitanje i sam pridonio vremenskom duljenju rasprave. Tako sada molim premijera, da se ponaša onako kako je rekao da bi se trebalo ponašati te donese odluku treba li ministar koji se tereti za sve za što se tereti ostati u Vladi. Mislim da bi gospodin Orešković već bio sankcioniran kada bi njegov bivši poslodavac morao toliko čekati na neku njegovu važnu odluku. S obzirom na iznesene dokumente (zašto minorizirati istraživačko novinarstvo?!) ne vidim razloga za višednevnom forenzičnom analizom ministrovih (ne)djela kao da se radi o “CSI slučaju” a ne utaji poreza i sličnim djelima. Nisu problem vremena, nego ljudi, lijepo je rekao Darwin…'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene