Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinuta rodilišta se vraćaju u pogon

Ipak će se rađati mali alkari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinjanke, Imoćanke i Makaranke ponovno će izgleda moći rađati u svom gradu. Ministarstvo zdravstva raspisalo je natječaje za adaptaciju i opremanje rodilišta - nakon što ih je prije gotovo godinu dana zatvorilo. Sinjani misle da im je rodilište spasila - predizborna godina.

Posebno zadovoljni ovom viješću su u Sinju, iako smatraju da je njihovo rodilište spasila predizborna godina. 'Pa moj termin je 05. listopada i nadam se da bi to moglo biti u Sinju. Ako se ponovno otvori rodilište mogla bi roditi alkara, a ovako neću moći', kazala je trudna Sinjanka Katarina Dodig Bilonić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tisuće ljudi u Sinju POBJEDA ZA ULAZAK U POVIJEST Frano Ivković je slavodobitnik jubilarne 300. Alke Slika nije dostupna Alkari osnovnoškolci Moderni alkari ne jašu na konjima, oni upravljaju robotima

Ginekolozi tvrde da je svakako sinjsko rodilište potrebno. 'Uvođenjem novih službi dakle anesteziološke službe vjerojatno će to poskupjeti taj pogon međutim zdravstvo ne bi trebalo gledati isključivo kroz tržišne odnose', kazao je ginekolog Ivan Nasić.

A čini se da se oko isplativosti izvanbolničkih rodilišta predomislio i ministar Milinović. 'Prije godinu dana rekao sam isto što i sad. Dok se ne uspostave uvijeti koji zahtjevaju rodilišta, ta rodilišta neće biti otvorena. Sada smo raspisali natječaj i idemo u otvaranje, odnosno adaptaciju i opremanje novih rodilišta u visini oko 6 milijuna kuna', kazao je ministar zdravstva Darko Milinović.

No dodatan novac bit će potreban i za novo osoblje, trebat će zaposliti liječnike, anesteziologe, instrumentarke... 

'Naravno da će država riješiti i pitanje kadra, očekujem da prema naputku ministarstva klinička bolnica u Splitu bez pogovora da svoj kadar i bez rasprave jer svako drugo upiranje prstom u jedinicu lokalne uprave bilo je samo pucanj u prazno', kazao je gradonačelnik Sinja Ivica Glavan koji je zadovoljan što će se rodilište ipak otvoriti, iako vjeruje da je vlada reagirala jer se bliže izbori. To vide i ostali Sinjani.

'Evo sad je izborna godina i ja se nadam da ćemo i taj argument mi Sinjani i Cetinjani iskoristiti jer svi se vole slikati kad je predizborna godina na Sinjskoj alci', kazao je vijećnik Miro Bulj.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene