457855
457855
457855
457855
457855

PROVJERILI SMO Što se događa s 4 velika projekta - svaki vrijedi više od 90 milijuna eura

  • , 21.11.2016., 18:29
  • Autor:
  • komentara

Investicije, magična riječ za oporavak hrvatskog gospodarstva. Samo u Dubrovniku najavljena su četiri velika projekta.

 
 
 
 
Investicijska klima na jugu (Video: Vijesti u 17h)
Investicijska klima na jugu (Video: Vijesti u 17h)

Terminal u Gružu, obnova hotela Belveder i Kupari - investicije sve od 90 do 100 milijuna eura. I Golf na Srđu - vrtoglavih 900 milijuna eura. Neki projekti kasne zbog birokracije, a neki zbog neispunjavanja uvjeta od strane investitora.

Terminal za kruzere u Gružu - investicija vrijedna više od 90 milijuna eura - na čekanju. S investitorom nisu dogovoreni uvjeti koncesije, projekt je vraćen na početak, a investitor se žalio.

''Nadam se samo da bude zakonito, kako će biti to će odlučiti drugostupanjsko tijelo'', kaže ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković (HDZ).

Kašnjenja i nepravilnosti i oko Golf kompleksa na Srđu kojeg investitori procjenuju na vrtoglavih 900 milijuna eura - lopate su tamo već davno trebale biti.

Jedan od posljednjih problema za golfere i projekt na Srđu je taj što je poništena studija utjecaja na okoliš, a čeka se i provedba odluke Upravnog suda o smanjenju obuhvata samog projekta.

Probleme ima i hotel Belveder - idejno rješenje je tu, to bi trebao biti najluksuzniji hotel u Hrvatskoj s 50 soba, no ruskog milijardera koji već godinama planira ulaganje muče birokratski problemi.

''Pitanje zemljišnih knjiga, pitanje sudovanja, konzervatora, određivanje pomorskog dobra, sve one stvari koje aposlutno treba napraviti bi trebale biti bolje usaglašene, državna birokracija još uvijek je presložena'', objašnjava Davor Štern, konzultant investitora za Hotel Belveder.

Investicija koja za sada ide prema planu jesu Kupari, u tijeku je čišćenje terena, raslinja. Ukoro bi Kupari trebali osvanuti u potpuno novom ruhu.

''U tijeku same izrade urbanističkog plana investitor može početi pripremne radnje projektiranja. Možemo očekivati otvaranje tog kompleksa negdje 2020. Godine'', rekao nam je Silvio Nardelli, načelnik općine Župa dubrovačka.

U razrušene Kupare - državnu imovinu koja je dana na koncesiji od 99 godina uložit će se oko 100 milijuna eura.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se