Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak rad se isplatio

Investicija koja pokazuje vjeru u Hrvatsku: Domaća agencija postala dio ugledne svjetske kompanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Bruketa i Žinić postala je dio najveće svjetske grupacije za komunikacijsku industriju. Koliko je ta grupacija jaka, govori i to da imaju 200 tisuća zaposlenih, a prošle godine prihod im je iznosio gotovo koliko i proračun Republike Hrvatske.

Mala agencija, za velike uspjehe. Kreativna košnica "Bruketa i Žinić" postala je dio najveće grupe za komunikaciju na svijetu – WPP.

Pročitajte i ovo 48. Business Cafe Kultura uspjeha Jubilarni 50. Business Cafe u Zagrebu Slika nije dostupna Završetak akvizicije Bruketa&Žinić OM sada su Bruketa&Žinić&Grey

"Nama to otvara prostor za rast, za izvoz usluga, daljnje zapošljavanje raznih stručnjaka u Zagrebu te priliku za naš tim da radi s velikim klijentima u puno većem omjeru", objasnio je Davor Bruketa.

Svjetski lider ima puno posla. Za njega, u tri tisuće ureda diljem svijeta, radi 200 tisuća ljudi. Zagrebački ured bit će europski centar za digitalni marketing.

"Ideja je da fokus bude na Europi, ali i na ostatku svijeta, kako bismo znanje koje smo ovdje grupirali iskoristimo za sve članice Greya, Europe, ali i šire", rekao je digitalni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey, Ivan Kovačević.

Investicija koja pokazuje vjeru u Hrvatsku

Iza zatvorenih vrata tri se godine pregovaralo o preuzimanju, no financijska računica ostaje poslovna tajna.

"Ne možemo govoriti o brojkama, to je poslovna tajna. Činjenica da je ovo prva takva investicija u Hrvatskoj govori da jedna svjetska kompanija vjeruje u Hrvatsku, razvoj Hrvatske, kao i njene kreativne industrije", komentirao je Bruketa.

Njima ne nedostaje ideja, što se vidi i po radnom prostoru. Kvalitetu je pokazalo i ova investicija svjetskog igrača. Da je jedini način da se nešto dobro napravi potvrdio je i Bruketa. A njegova tvrtka će ga od sada raditi i za najveće svjetske kompanije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene