Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje Inerpola

"Crna lista": Više od 170 bombaša samoubojica moglo bi napasti europske gradove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interpol je listu s imenima 173 militanata Islamske države za koje vjeruje da bi mogli izvesti bombaške napade u Europi u znak odmazde za gubitak teritorija i poraze u Siriji i Iraku proslijedio europskim obavještajnim agencijama.

Lista potencijalnih bombaša samoubojica Islamske države koji bi mogli krenuti u osvetnički pohod po Europi sastavljena je na osnovu informacija koje su američki obavještajci prikupili na teritoriju IS-a u Iraku i Siriji, objavio je Guardian koji je imao uvid u Interpolovu listu.

Nema dokaza da je za sada ijedna osoba koja se nalazi na tom popisu ušla u Europu, međutim, Interpol od europskih obavještajnih izvora želi prikupiti što više informacija o njima, odnosno identificirati one koji su možda rođeni u Europi ili su u njoj živjeli.

U dokumentu Interpola osim imena osumnjičenih nalaze se i njihove fotografije, ali i datumi kada su regrutirani od strane Islamske države, mogućih adresa stanovanja pa i džamije u koje su dolazili. Sve te podatke američki obavještajci prikupili su kroz materijale koji su pronađeni na skrivenim mjestima na područjima koja su oslobođena od IS-a te iz "pouzdanih izvora", piše Guardian.
 

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene