Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretraženo i korito Gacke

Intenzivna potraga za nestalom iz Otočca: Jeste li vidjeli ovu ženu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrti dan zaredom na snazi je intezivna potraga za nestalom Katicom Rubčić (1963.) iz Otočca. Nestanak je prijavljen 10. lipnja, kada je pronađen njezin napušten automobil u Prozoru, predjelu zvanom Šatrići.

U potragu za nestalom Katicom Rubčić danas su se uključili pripadnici Hrvatskog crvenog križa, njihove ronilačke ekipe iz Zagreba, policija, Gorska služba spašavanja te pojedinci i mještani, javlja GlasGacke.hr. Cijelo područje, za koje se pretpostavlja da bi moglo biti mjesto gdje je Katica Rubčić nestala, nadziralo se i iz zraka helikopterom. Područje od Orešković mosta, Šatrića obišao je i načelnik Policijske uprave Ličko senjske Ante Podnar i načelnik PPOtočac Zvonko Vrban koji koordiniraju cijelom akcijom.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

>> Bedekovčina traga za sedam nestalih maloljetnica!

'Nismo gubili vrijeme, odmah smo započeli s aktivnostima imajući u vidu da treba raditi na više smjerova, tako da smo raspisali potragu i pristupili radnjama na samom terenu jer smo imali podatke da je vozilo kojim se nestala koristila pronađeno na predjelu Šatrića, kraj rijeke Gacke, od kud su i intenzivirane mjere potrage.

Odmah je uključena GSS koja je osigurala čamce sa sonarima, ronioce, pse specializirane za potragu, tako da smo pregledali područje od Šatrića prema autocesti, no zasada nemamo konkretnih rezultata. Aktivirali smo i službenike Specijalne policije iz Rijeke, ronioce, aktivirali smo suradnju sa udrugama kao „Krila Gacke“ koji su preletjeli ovu dionicu.

Pomažu iz Centra za autohtone vrste riba i rakova, Hrvatskih voda, ribočuvarske službe... Imamo suradnju i sa gradonačelnikom Otočca Stjepanom Kostelcom koji se također stavio na raspolaganje ako ove mjere koje poduzimamo ne daju uspjeha onda ćemo preko Grada, medija i udruga proširiti mjere traganja na šire područje', rekao je načelnik PP Otočac Zvonko Vrban.

Opis nestale Katice Rubčić iz Otočca: visina 166, kosa kestenjasta, ravna , u trenutku nestanka osoba je bila odjevena u crnu jaknu, crne hlače, crne cipele.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene