Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna vozila

INSPEKTOR O KONKURENCIJI ''KLASIČNIH'' TAKSISTA Cammeu u Splitu prijeti oduzimanje vozila, a Uberu kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako mjere isključivanja iz prometa koje smo počeli provoditi ne budu dale željene rezultate, pribjeći ćemo najstrožoj sankciji, poručuje cestovni stručnjak.

Cestovni stručnjak za splitsko-dalmatinsku županiju, Stipe Dedić, rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kako Uber i Cammeo, konkurencija ''klasičnim'' taksistima koja se pojavila na splitskim ulicama, obavlja čisti taksi-prijevoz te da to rade nezakonito.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

Dedić kaže da su već tri vozila Cammea zatečena u prekršaju, a on će na temelju zapisnika izdati rješenja kojima se zagrebačkoj tvrtki "Star logistika", koja formalno stoji iza "Cammeovih" vozila, zabranjuje obavljanje taksi-prijevoza putnika na području Splita do ishođenja licencije.

''Ako mjere isključivanja iz prometa koje smo počeli provoditi ne budu dale željene rezultate, pribjeći ćemo i toj, najstrožoj sankciji'', poručuje Dedić.

Tvrdi da je situacija u pogledu prijevoza putnika posljednjih godina kaotična, posebno za vrijeme turističke sezone kada je na gradskim ulicama više od 100 Uberovih vozača.

Od početka godine Dedić je ispisao niz kazni, a od ukupno 1,65 milijuna kuna za prekršaje, 924.000 kuna odnosi se na kazne iz kategorije auto-taksi prijevoza.

''Ako se u prijevozu putnika ubrzo ne spriječe prijevoznici koji ga obavljaju bez licencije i preko aplikacije, taksi-prijevoz će propasti. "Uber" svojim načinom rada zapravo potiče nezakonit rad prijevoznika koji rade za njega, te smatram da bi i on, kao poticatelj takvih aktivnosti, također trebao biti kažnjen, što sada nije slučaj'', kaže Dedić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene