Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se koliko će trajati

Inspekcijski nadzor u DINA Petrokemiji još traje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredni koordinirani inspekcijski nadzor u pogonima DINA Petrokemije u Omišlju, koji je pokrenut na zahtjev Ministarstva zaštite okoliša i prirode, još traje, a konačni rezultati bit će objavljeni nakon završetka tog postupka, priopćilo je danas to ministarstvo.

U nadzor su uključene inspekcijske službe ministarstava zdravlja, poljoprivrede, unutarnjih poslova i zaštite okoliša i prirode te Državnog inspektorata. Inspekcijski nadzor počeo je 20. srpnja i još traje, navodi se u priopćenju i ističe da se, s obzirom na broj uključenih inspekcijskih službi i raspoloživost odgovornih u DINA Petrokemiji, ne može predvidjeti koliko će on trajati.

Pročitajte i ovo Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, i Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu "U liječenju nesretno preminulog dječaka iz Metkovića sudjelovalo više liječnika, nad svima njima bit će proveden nadzor" Slika nije dostupna Jesu li kontaktirali s vama? HAKOM poslao upozorenje: SMS poruka mogla bi vam donijeti neželjene troškove

>> Komadina: Neriješeno stanje u Dina-Petrokemiji traje predugo!

Konačni rezultati nadzora bit će objavljeni nakon završetka postupka, a o daljnjem tijeku koordiniranog inspekcijskog nadzora Ministarstvo zaštite okoliša i prirode odmah će izvještavati javnost, stoji u priopćenju. U priopćenju se još navodi da se, usporedno s koordiniranim nadzorom, stručne službe tog ministarstva konzultiraju s poznavateljima stanja sigurnosti u DINA Petrokemiji i vanjskim stručnjacima za zaštitu okoliša kako bi se potvrdilo da ljudi i imovina u krugu pogona i u okolici nisu u opasnosti.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode zatražilo je prošlog tjedna da inspekcijske službe žurno pregledaju i provjere pogone DINA Petrokemije, posebice postupke s kemikalijama, zaštitu voda, elektroenergetiku, opremu pod tlakom i opremu za zaštitu na radu te zaštitu od požara. Hitna inspekcija zatražena je kako bi se utvrdilo stanje i donijele potrebne mjere te izbjegla opasnost za stanovništvo, dobra i okoliš.

Stožer za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije prošlog je tjedna, pošto je u medijima objavljeno da u DINA Petrokemiji nije obavljen redoviti nadzor opreme, također poslao zahtjev za hitnim mjerama. Od Nacionalnog stožera za zaštitu i spašavanje zatraženo je da se utvrdi pravo stanje te da se hitno poduzmu potrebne mjere, a isti zahtjev poslan je i upravi DINA Petrokemije te Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Nadzor je zatražen pošto je predsjednik uprave DINA Petrokemije Fabio Giacometti izjavio za medije da su oprema pogoni u kojima su tone opasnih kemikalija zadnji put atestirani prije dvije godine, da su zadnji atesti istekli prije nekoliko mjeseci te da DINA za njih nema novca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene