Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HUBOL: 'Godišnji su odmori'

Inspektori iznenadili bolnice, u jednoj na radu zatekli 7 od 20 zaposlenih neurologa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Bilo koja inspekcija koja se radi u vrijeme godišnjih odmora se ne može i ne smije smatrati mjerodavnom, dapače, doima se kao vrlo paušalna.'

Inspekcija Ministarstva zdravlja nenajavljeno je ušla u devet bolnica kako bi provjerili koliko liječnika radi na određenom odjelu, te koliko posla su obavili u jednom danu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Vili Beroš Odgovorio Gradu Zagrebu Sve bolnice postaju državne, Beroš tvrdi da se ne radi o političkoj odluci već o brizi za pacijente

Inspektori su tijekom kolovoza obišli odjele kardiologije, neurologije i gastroenterologije. Zaključak je kako u svim tim bolnicama postoji prostor za naručivanje i obradu više pacijenata, jer su primjerice u jednoj bolnici zatekli na radu 7 od ukupno 20 zaposlenih neurologa. Zabilježili su da je svaki od njih u prosjeku obradio 5 pacijenata.

Snimili smo što sve zanima inspektore kad uđu u turistički objekt

'Bilo koja inspekcija koja se radi u vrijeme godišnjih odmora se ne može i ne smije smatrati mjerodavnom, dapače, doima se kao vrlo paušalna. HUBOL je sasvim zadovoljan s brojkama ambulantnih pregleda koji su odrađeni s obzirom da se odnosi na ambulantne preglede i da se radilo o godišnjim odmorima. Isto tako, pozivamo apsolutno na objektivizaciju rada u bolnicama, ali onda neka one uključuju i broj prekovremenih sati koje liječnici odrade preko ljeta, ali i preko cijele godine', kaže Ana Barić iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene