Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Anonimne prijave

Inspekcije 'češljaju' bolnicu Srebrnjak zbog dugova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspekcije Ministarstva financija i Ministarstva zdravstva češljaju najsuvremeniju dječju bolnicu u Hrvatskoj, Srebrnjak, zbog milijunskih dugova, ali i anonimnih prijava zaposlenika o nezakonitom radu.

Ravnatelj bolnice smatra da razlog nisu dugovi, već njegovo otvoreno protivljenje ministru Darku Milinoviću i odluci o spajanju zagrebačkih bolnica. 'Vrlo je indikativno da inspekcije dolaze sada kada sam se ja javno, jasno i glasno usprotivio reformi', ističe Boro Nogalo, ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Ravnatelj Nogalo usprotivio se odluci ministra Darka Milinovića, da se njegova bolnica pripoji bolnici Sv. Duh. No to nema veze s njegovim neslaganjem, kaže ministar Milinović.

Pročitajte i ovo Bolnice u državi - 3 Važno pitanje Država će šefovati svim bolnicama, mnogi su nezadovoljni, čeka se odluka Ustavnog suda: ''Onda očekujemo da preuzima i sve buduće obveze'' Ilustracija Hoće li biti problema? Dugovi prema veledrogerijama ponovno narasli: Pogledajte o kojem iznosu je riječ

'To ima veze sa izvješćima bolnice Srebrnjak i ravnatelja da je dug u prosincu bio 600 tisuća kuna, a na kraju travnja preko 11,5 milijuna kuna', rekao je Milinović. Na Srebrnjaku pak kažu da je trenutačni dug oko 3 milijuna kuna. Upozoravaju, da će spajanjem bolnica, izgubiti 30 milijuna eura vrijedan projekt iz pretpristupnih fondova Europske unije. 'Ministar zdravstva dakle nije u funkciji zaštite zdravlja djece, nego u funkciji zaštite zdravlja interesnih skupina', kaže Nogalo.

'Taj projekt nema ama bilo kakve veze s ovim projektom spajanja bolnica. Dakle, ako je on dobar, ako ima sve potrebne dokumentacije, ako je isplativ, naravno da nema nikakvog razloga da on propadne', veli Milinović. Roditelji malih pacijenata ne znaju za sukobe, hvale bolnicu. Rezultati inspekcija, poručuje ministar, znat će se za nekoliko dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene