Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Inspekcija naložila uklanjanje kamenja s makarske plaže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevna inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva donijela je rješenje da grad Makarska mora s gradske plaže ukloniti bespravno nasuto kamenje, izvijestili su danas iz Ministarstva.

Inspekcija je nasipanje zaustavila 12. ožujka, nakon čega je
saslušan i makarski gradonačelnik Siniša Srzić kao investitor
nasipanja te je u daljnjem postupku utvrđeno kako grad Makarska nema propisanu dokumentaciju. Daljnji inspekcijski nadzor nastavlja se u skladu sa zakonom, navode u Ministarstvu.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Kerumovo poduzetništvo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na teren poslana inspekcija "Bog me nadario da mogu raditi sve": Kerum širenjem svog turističkog kompleksa u Rogoznici izazvao novu buru

Na nelegalno nasipanje kamenih gromada na plažu kod Makarske, duž zelenog pojasa, upozorili su članovi makarskih ekoloških udruga koji su javnost izvijestili kako sumnjaju da se kamenje dovozi s gradilišta autoceste Dugopolje-Šestanovac, no službena potvrda nije se mogla dobiti.

Nasipanje plaže počelo je prije dva tjedna, a u međuvremenu su ekolozi održali i miran prosvjed. Kolika je količina materijala nasuta, nije se moglo doznati, kao ni do kada će biti uklonjen.

Makarski ekolozi tvrde kako grad, osim što nije pribavio potrebne dozvole, nije izradio ni studiju o zaštiti okoliša, koja je zakonska obveza prije svakoga zahvata na pomorskom dobru. Uklanjanjem nasutog materijala, smatraju ekolozi, ne će se u potpunosti vratiti prvotno stanje, no barem će se šteta umanjiti.

O nelegalnu nasipanju javnost i Ministarstvo izvijestila je i
makarska ispostava Lučke kapetanije.

Protiv investitora, grada Makarske, bit će podignuta i prekršajna prijava, doznaje se od policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene