Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Pokrenuo HSP AS

POBUNA PROTIV VESNE PUSIĆ Inicijativu protiv njezine kandidature u UN-u potpisuju zastupnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativu HSP AS-a da se stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN-a piše kako Vesna Pusić ne zaslužuje funkciju glavne tajnice UN-a potpisali su u petak poslijepodne i Miodrag Demo (BM 365) i zastupnik srpske nacionalne manjine Mirko Rašković.

Pero Ćorić (HSP AS) očekuje da će inicijativu potpisati i Mostovi zastupnici, već ju je potpisao Ivica Mišić iz te stranke, no potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak kaže kako inicijativu nije potpisao niti to namjerava učiniti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nije za tako važnu dužnost' HSP AS: Vesna Pusić nema našu potporu niti za predsjednicu kućnog savjeta Slika nije dostupna 'To je perspektiva' Pusić: O neposrednom biranju zastupnika već se dugo razgovara

"Most nije o tome odlučivao na Nacionalnom vijeću, prema tome ostaje ono što je Vlada rekla o tome i ja vam ne mogu ništa drugo reći. Ne znam ima li neki Mostovac koji je potpisao i o tome ne mogu govoriti. Osobno nisam ništa potpisao niti namjeravam", poručio je Podolnjak.

Njegov stranački kolega Miro Bulj tvrdi, pak, da Most ima jedinstven stav o kandidaturi Vesne Pusić te kako ju ne smatraju najboljim izborom za tu funkciju, jer je tijekom Domovinskog rata Hrvatsku optužila za agresiju na BiH.

Inicijativu je potpisalo i nekoliko HDZ-ovih zastupnika, a oni koji to nisu učinili nisu željeli razgovarati s novinarima pa još nije jasno ima li Klub službeni stav o tom pitanju.

SDP-ov Peđa Grbin uvjeren je da zastupnici koji potpisuju inicijativu "ne znaju što rade".

"Mislim da je kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a, bez obzira na to kako ona završila, dobra za RH jer je to prilika da na jednom tako važnom mjestu govorimo o nekim našim politkama i nekim našim stavovima, a oni koji je bojkotiraju i ruše iz Hrvatske naprosto ne znaju što rade. Mislim da se tu premijer Orešković izdigao i pokazao da ipak s vremena na vrijeme zna postupiti kao predsjednik Hrvatske vlade, a ne marioneta u nečijim rukama", kazao je Grbin. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene