Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović ocijenio

'Inicijativa Vesne Pusić je dobronamjerna i proeuropska'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Josipović ocijenio je da je inicijativa predsjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesne Pusić za dodatnim naporima oko završetka pregovora u lipnju dobronamjerna i proeuropska te da ima puno iskoristivih elemenata.

'Inicijativa je u prvom redu dobronamjerna, proeuropska i ima jako puno iskoristivih elemenata. Naravno, uvijek postoji prostor za modifikacije i dogovor s vladom jer je ona ipak vodi te procese, ali je vrlo jasno da se radi o jednoj dobronamjernoj incijativi usmjerenoj za što brži završetak pregovora', izjavio je Josipović koji je pritom izbjegao odgovoriti na koji će način odgovoriti na tu inicijativu.

Pročitajte i ovo Posljednji prosvjed socijalni radnici organizirali su 2019. godine Imaju 12 zahtjeva Socijalni radnici najavili prosvjed: Smrt dječaka iz Slavonskog Broda kap je koja je prelila čašu Slika nije dostupna Pusić: Sanader predlaže odgodu primjene ZERP-a

>> Pusić: Završetak pregovora u lipnju sve je upitniji

Pusić je, prenose mediji, ocijenila kako do završetka pregovora treba po strani ostaviti sve političke razmirice te je u pismima predsjedniku i premijerki predložila dogovor kako bi se do 20. svibnja, kada Hrvatska mora ponovno Europskoj komisiji predati izvješće, ispunilo preostalih devet mjerila iz Poglavlja 23 (pravosuđe), te u narednom razdoblju pokrenula diplomatsko-politička ofenziva prema ključnim članicama EU. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene