Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postigli dogovor

Ingra predala Ministarstvu zdravlja Kliniku za tumore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinska tvrtka Ingra priopćila je danas da je s Ministarstvom zdravstva postigla dogovor po kojemu je zagrebačka Klinika za tumore predana na korištenje tom ministarstvu.

'Drago nam je što je novo vodstvo Ministarstva otvoreno za razgovor kako bismo nadišli probleme koji su duže vrijeme sporni. Sagradili smo kvalitetan objekt i nadamo se da će ga Ministarstvo što prije opremiti kako bi ga građani mogli koristiti', prenosi se u priopćenju izjava predsjednika Uprave Ingre Igora Oppenheima.

U Ingri kažu da će, nakon primopredaje objekta, povjerenstvo pristupiti rješavanju konačnog obračuna zbog kojeg su sporna otvorena pitanja u prethodnom razdoblju ostala neriješena. Dodaju da je nakon sličnog iskustva s bolnicom u Koprivnici Ingra inzistirala na otvorenom dijalogu i kompromisnom rješenju otvorenih pitanja oko Klinike za tumore još od prosinca 2010. godine kada su na njoj radovi završeni.

Pročitajte i ovo Davor Vagić, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Sedam mjeseci bez nalaza Bolnica objavila rezultate nadzora slučaja Line Budak: "Povjerenstvo je utvrdilo da nije učinjena stručna greška" Andrej Roth, Lina Budak mučan slučaj Oglasio se kirurg kojeg je odvjetnica optužila da joj 7 mjeseci nije rekao da ima rak

>> Institut za tumore s novom opremom prazan, pacijenti se gužvaju u starim bolnicama

U Ingri podsjećaju da je zgrada Klinike za tumore koštala oko 60 milijuna kuna, te da su problemi s primopredajom nastali jer je Ministarstvo zdravstva (danas Ministarstvo zdravlja) Ingri na ime dodatnih troškova priznavalo 1,3 milijuna kuna, a Ingra tvrdi da su oni 6 milijuna kuna.

Spor između Ministarstva i Ingre kulminirao sredinom studenoga prošle godine, kada je Ingra prozivala Ministarstvo da na silu jednostrano želi preuzeti novu zgradu zagrebačke Klinike za tumore, inzistirajući na svom potraživanju od 6 milijuna kuna na ime dodatnih troškova tijekom gradnje.

Ministarstvo to potraživanje nije prihvatilo, ističući da ne mogu pristati na mijenjanje cijene iz osnovnog ugovora, a, navodeći da postupa po preporuci Državnog odvjetništva, djelatnicima Klinike naložilo je da promijene bravu na ulaznim vratima Klinike kako bi preuzeli zgradu. Na mjestu događaja tada je intervenirala i policija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene