Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Milinović

'Ingra blokira podizanje nivoa zdravstvene usluge u RH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnjeg nasilnog pokušaja preuzimanja nove zgrade zagrebačke Klinike za tumore reakcije se ne stišavaju.

U Ingri tvrde da zgradu ne mogu predati Ministarstvu zdravstva jer nisu platili dodatne troškove od šest milijuna kuna. Ministarstvo priznaje samo milijun i pol. Inače, Ministarstvo se poziva da sve radi po preporuci Državnog odvjetništva, a zanimljivo - državno odvjetništvo sinoć nam je poručilo kako nikakvu preporuku nije dalo. Danas su bez dodatnog objašnjenja.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Darko Milinović - 2 Pregovori u tijeku Sprema se nova koalicija? Dva bivša HDZ-ovca uhvaćeni na piću, evo što Milinović kaže o mogućem udruživanju Darko Milinović Važni pregovori Milinović: "Nekad se morate služiti svime, ovako sam omekšao Spomenku..."

'Što se tiče Ingre, Klinika za tumore nije primopredana jer naš član povjerenstva nije dao potpis na primopredajni zapisnik', rekao je Vladimir Čeliković iz odnosa s javnošću u Ingri.

'Mislim da je nekorektno od Ingre da ne da na taj način, zapravo oni blokiraju podizanje nivoa zdravstvene usluge u Republici Hrvatskoj', kazao je Darko Milinović, ministar zdravstva.

I dok se dvije strane sukobljavaju, žalosno, sve se ovo prelama preko leđa pacijenata. Milijune eura vrijedni, svi uređaji koji se nalaze u novoj zgradi više od godinu dana, uopće se ne koriste, dok pacijenti u staroj Klinici leže u podrumu. A neki čekaju mjesecima samo da uopće dođu na red.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene