Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova zanimanja

Dnevnik Nove TV doznaje koliko doista zarađuju hrvatski influenceri: "Mogu samo reći da možemo zaraditi..."

Marco Cuccurin - 1
Marco Cuccurin - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marko Dolenc - 1 Marko Dolenc - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marko Dolenc - 2 Marko Dolenc - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marco Cuccurin - 1 Marco Cuccurin - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marco Cuccurin - 2 Galerija 1/4 >>
Nakon što je Dnevnik Nove TV objavio koja to zanimanja nestaju, poput urara ili krznara, ovaj put donosi priču o novim zanimanjima.

Influenceri su osvojili svijet, digitalni marketing raste, a s razvojem tehnologije dolaze i takva zanimanja. Koji su poslovi sadašnjosti i budućnosti, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

Pročitajte i ovo Vanja Čulek, Stefan Vedrina TELEMACH DONOSI Hrvatska ulaže u gaming: Dvoje mladih dobilo poticaje za razvoj najbrže rastuće industrije na svijetu Hrvatski influenceri - 7 U ljepotama Dalmacije uživali Dalmatinci A sve za 200.000 kuna: Za promociju Lijepe Naše država organizirala međunarodni susret influencera. Većina ih je iz Hrvatske

Jedan od onih koji je prigrlio nove tehnologije je i Marco Cuccurin čije objave na društvenoj mreži TikTok prati pola milijuna ljudi. Sve to ne bi bilo neobično da nema tek 21 godinu. Govoreći o tome tko sve prati njegov sadržaj koji se ponajviše sastoji od dijeljenja kulinarskih savjeta, kaže da su to svi: majke, tete, studentice. "Publika nama vjeruje, stvorili smo od naše publike prijatelje“, ističe.

Koliko zarade?

Kada je riječ o zaradi, Marco kaže da se u Hrvatskoj još uvijek može sanjati o iznosima koje za jedan video dobiju neke od njegovih američkih kolega: "Mogu samo reći da možemo zaraditi jednu prosječnu hrvatsku plaću, sigurno, ali uz puno rada i truda".

Da dijeljenje kulinarskih umijeća nije jedino što kreatori sadržaja dijele sa svojom publikom, potvrđuje Marko Dolenc, inače po struci soboslikar koji danas igra videoigre, komentira ih te objavljuje na Youtubeu. Iako je nekoć radio na baušteli, sada živi od pregleda na ovoj popularnoj platformi. Dodaje da ima i ugovore s raznim brendovima, a videouratke sam smišlja, snima i montira.

"Radim i 20 sati ako treba"

"Krenete raditi u nečijoj firmi i radite 10 sati i žalite se što radi toliko za nekoga drugoga. Ja otvorim svoju firmu, sad radim i 20 sati ako treba“, poručuje Marko. "Stalno sam visio za računalom. Moji počeci, sjećam se, bili su kad sam jednom došao mami i rekao joj da ću jednog dana zarađivati od ovoga“, kazao je.

Pročitajte i ovo YourBoyMoyo I to se događa Influencer se odbija kupati u Jadranu nakon neugodnog iskustva koje je podijelio s milijunima obožavatelja

Pročitajte i ovo PR Flaster Lukin Flaster postao jedan od vodećih startupa na tržištu

Ovakve je poslove donijela digitalna transformacija, no influenceri su samo jedan dio toga. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene