Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog krize u Agrokoru?

Industrijska proizvodnja neočekivano pala za 0,6 posto, prvi put nakon dvije godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u travnju je pala za 0,6 posto u odnosu na ožujak.

Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u travnju potpuno neočekivano pala za 0,6 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što je njezin prvi pad nakon više od dvije godine i što bi mogla biti posljedica krize u Agrokoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija velike razlike Ovo su prosječne plaće po županijama: Pogledajte tko najviše zarađuje, a tko najmanje Proizvodni pogon (Foto: Dnevnik.hr) Podaci DZS-a Nakon pada – oporavak: Industrijska proizvodnja porasla za 3 posto u srpnju

Iindustrijska proizvodnja, prema kalendarski prilagođenim podacima, u travnju je pala za 0,6 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što nitko nije očekivao.

Pad u travnju prvi je pad industrijske proizvodnje od siječnja 2015. godine. Na slabost industrije ukazivali su već i podaci iz ožujka, kada je proizvodnja stagnirala na godišnjoj razini i kada je prekinut trend njezina rasta na godišnjoj razini, koji je trajao 25 mjeseci.

U travnju je industrijska proizvodnja pala i na mjesečnoj razini, i to za 1,9 posto. U prva četiri mjeseca ove godine industrijska je proizvodnja, pak, porasla 1,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene