Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Winnetou Land

Indijanski rezervat u Zadru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrazovno-zabavni rezervat Winnetou Land dosad je obišao tri hrvatska grada. Trenutačno se nalazi u Zadru gdje posjetitelji mogu pronaći odgovor na mnoga pitanja o životu indijanaca. Organizatori turneju namjeravaju završiti u Zagrebu, gdje će lulu mira zapaliti s predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Umjesto živih jaslica u Zadru je osvanulo indijansko selo. Rezervat u kojem kauboji i indijanci žive zajedno u miru, već je prvog dana privukao najmlađe. Uz zabavu u Winnetuovom rezervatu mnogo toga se može i naučiti.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

'Od 13 snimljenih Winnetou filmova 12 ih je snimljeno u Hrvatskoj. Cijeli svijet misli da su scene iz filmova zapravo Amerika. A ne, to je Hrvatska! I mi želimo to podignuti na jednu razinu da svi u Hrvatskoj to znaju', rekao je Marin Lerga, voditelj projekta Winnetou Land.

Uz likove iz romana Karla Maya, posjetitelji mogu vidjeti kako su izgledali najpoznatiji indijanski poglavice, upoznati povijest njihovih plemena i odmoriti se na stolici Bika Koji Sjedi. A tu je i suvenirnica, idealno mjesto za sve one koji su u potrazi za neobičnim božićnim poklonima. Ondje možete kupiti razne stvari koje su indijanci i kauboji koristili na divljem zapadu.

Pleme uskoro očekuje i dolazak zadarskog gradonačelnika kojem će veliki poglavica rado ponuditi lulu mira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene