Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna transplantacija

VIDEO Indijanac Hrvatici spasio život: 'Mi smo sada brat i sestra!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ani Begić, nakon dugotrajne potrage, uspješno su transplantirane matične stanice američkog indijanca. U pratnji supruge njezin donor došao je upoznati svoju novu obitelj. Kaže da nije pronašla ona njega, pronašao bi on nju.

Ana i Gaylon Young ne skidaju osmijeh s lica. Sada su povezani na poseban način. 'On je meni poslije moje djece i muža najvažnija osoba u životu. Tko ti može biti važniji od osobe koja ti je spasila život', kaže Ana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Velikoj Britaniji REVOLUCIONARNA metoda povećat će broj presađivanja koštane srži! Slika nije dostupna Donor iz SAD-a Upoznala čovjeka koji joj je spasio život: 'Suze su mi samo tekle'

Njoj je prije tri godine presađena koštana srž američkog Indijanca iz plemena Komanča. 'Mi smo sada brat i sestra, i po mome razmišljanju i po indijanskim običajima - do smrti, kao ono u filmovima', kazala je Ana.

>>
U samom vrhu: U Hrvatskoj se najkraće čeka organ

Gaylon je već 20 godina upisan u registar, a jedan poziv sve je promijenio. 'Sve je nebitno, važno je samo nekome spasiti život. Nije važna rasa, religija, ni spol, ništa nije važno', kazao je Gaylon.

U svoju odluku bio je siguran. 'Pomisao da jednoga dana isto može zatrebati meni ili mojoj obitelji potaknula me da to učinim', kazao je.

Indijanska vjerovanja ne dopuštaju darivanje krvi. No, Gaylon nije dvojio ni trena. 'Ponekad morate prekršiti tradiciju kako biste učinili dobro djelo. Teška odluka, pogotovo za vjernika, ali pomoći nekome je nešto posebno', kazao je Gaylon.

U hrvatski registar upisano je više od 40.000 darivatelja. Svaki novi donor nova je nada za nečiji život, a Ana to najbolje zna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene