Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sidrištu u Indiji

Pirati napali hrvatski brod: 'Nitko nije ozlijeđen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tanker 'Pomer' iz flote pulske Uljanik Plovidbe, u noći sa srijede na četvrtak napali su pirati na sidrištu luke Kandla u Indiji.

'Nitko od članova posade nije ozlijeđen u napadu pirata na tanker', potvrdio je direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

'A materijalna se šteta, zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji posade, ogleda samo u otuđenju dijela palubne protupožarne opreme i leptir matica na poklopcima tankova', kazao je Pavletić.

Dodao je kako se napad, prema informacijama kojima raspolaže, dogodio u četvrtak ujutro oko 3 sata po lokalnom vremenu, te da su šestorica pirata bili naoružani hladnim oružjem. Napad je prijavljen vlastima u Kandli.

Pavletić je rekao i da je napad trajao dvadesetak minuta, a nakon što je uključen alarm napadači su pobjegli.

Riječ je o tankeru za prijevoz naftnih derivata i kemikalija, koji je izgrađen 2011. godine, a posada broda broji 22 člana. Brod nakon Indije nastavlja put u Singapur. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene