Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvate ne smatraju agresivnima

Mlađi sin pretučene obitelji na forumu napisao iskaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od sinove obitelji Schmidt odlučio je na internetskom forumu iznijeti njihovu verziju priče.

Kada je već izgledalo kako se nikada neće moći otkriti što se zapravo dogodilo tijekom incidenta u Brelima, u kojima je pretučena njemačka obitelj Schmidt mlađi je sin njihovu priču objavio na forumu forum-kroatien.de, koju je prenio i blog kroatien-news.net, kako navode, uz dozvolu i znanje same obitelji Schmidt. 'Jedan sam od sinova te obitelji i želim sve ispričati na ovom forumu, jer izvještaji u medijima zapravo ne odgovaraju onome što se dogodilo. Iznijet ću sve detalje, a vi kasnije prosudite o čemu se zapravo radilo', rekao je sin obitelji Schmidt.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

>> Brela: Polugama izudarali njemačke turiste

Mladi Schmidt piše kako se njegova obitelj tog dana oko 14.30 sati zaputila promenadom na plažu, odnosno uskom ulicom bez nogostupa, a ne u pješačkoj zoni, kako se, kaže, krivo pisalo. Hodao je sa svojim bratom, a njihovi roditelji hodali su na metar ispred njih, kad ih je umalo pokupio jureći crveni BMW kojeg su izbjegli skočivši u stranu. Majka mladog Schmidta rukom je gestikulirala vozaču da vozi sporije, na što je on agresivno zakočio i ljutito iskočio iz auta, krenuvši prema njezinom suprugu.

Nesporazum, zatišje pa krvavi obračun s nedužnom obitelji

Schmidt piše kako je automobil vozio mladić po imenu Šošić, što su doznali iz napisa u medijima te kako on uopće nije niti imao vozačku dozvolu, a kasnije je tvrdio i kako je auto vozio njegov otac, a ne on. Iako je vozač agresivno iskočio iz auta i krenuo prema ocu, ispred njih se ispriječio drugi sin, no ipak nije došlo do naguravanja ili nasilja. 'Šošić je pitao u čemu je problem, a mi smo mu samo odgovorili kako bi trebao sporije voziti takvom ulicom, zbog djece koja se tamo često znaju igrati', piše Schmidt.

Prividno primirje trajalo je svega pet minuta, koliko je Schmidtovima bilo potrebno da stignu do plaže, kad su primijetili četvoricu muškaraca kako viču i idu prema njima. Ubrzo je nastala opća tučnjava, koju su braća Šošić i njihov otac započeli, nemilosrdno nasrnuvši na nas, tvrdi na forumu Schmidt. Dodaje kako su braća Šošić imala bokser i metalnu šipku u rukama te kako su ih njima udarali, a tučnjava se odvijala po čitavoj plaži. 'Spasila nas je jedna hrabra starija žena, koja se uplela u sukob i smirila sve osim mladića sa šipkom u ruci, koji je nemilosrdno udarao mog brata', ističe.

Spasila ih hrabra starija gospođa

Ipak, piše dalje mladi Schmidt, majka se ispriječila između njegovog brata i pomahnitalog mladića, a ovaj se povukao tek kad su ga ostala trojica pozvali da to učini te su sva četvorica nakon toga vrlo brzo nestali. 'Gospođa koja nas je spasila rekla nam je kako takvu mržnju nikad nije vidjela u nečijim očima te kako je bila uvjerena da su nas htjeli ubiti', objasnio je Schmidt. S obzirom na brutalnost napada, nastavlja, kaže da je njegova obitelj imala puno sreće, jer nitko nije bio teško ozlijeđen, no njegov brat je imao razbijenu usnicu i rane po vratu koje su krvarile.

Policija sve tretira kao najobičniju tuču

'Tražili smo da se pozove policija, što je jedan od mještana i učinio, dok je drugi zapisao registarsku oznaku crvenog BMW-a, a čim smo došli u stan, policija je već bila tamo', prepričava mladi Schmidt. Čudno mu je, kaže, što hrvatska policija incident tretira kao najobičniju tučnjavu, a zapravo se radilo, kako on smatra, o oružanom napadu. Bez obzira na sve, njegova obitelj, kaže, ne smatra da su Hrvati agresivni, već dapače, vrlo prijateljski nastrojeni. Pohvalio je rad njemačkog veleposlanstva i zahvalio svima koji su im pomogli. Ipak, ne bi trebalo očekivati kako će se obitelj Schmidt u neko dogledno vrijeme vratiti u zemlju, u kojoj su ih iz čiste mržnje htjeli gotovo ubiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene