Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi rektor

Boras: Ponosan sam i hvata me trema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zalagat ću se da zagrebačko Sveučilište bude regionalno, što već i jest, a radit ću i na tome da poboljšamo kvalitetu', obećao je Boras.

Uzbuđen sam, ponosan, a zbog odgovornosti me hvata trema, kazao je novinarima novi rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras uoči današnje inauguracije.

Pročitajte i ovo Dr.sc. Miljenko Jurković (Foto: Dnevnik.hr) Boras predložio, kolegij prihvatio Rektorski kolegij prihvatio Borasov prijedlog za privremenog dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu, odluka na Senatu Slika nije dostupna Rektor Boras o obrazovanju "U Švedskoj i Finskoj nisu puno bolje plaće, ali imaju častan položaj u društvu"

Brojni ugledni uzvanici nisu, kaže, došli u HNK dati podršku samo njemu već cijelom Sveučilištu.

'Zalagat ću se da zagrebačko Sveučilište bude regionalno, što već i jest, a radit ću i na tome da poboljšamo kvalitetu', obećao je Boras dodajući kako će poraditi na tome da se ono vrati na listu najboljih.

Upitan zašto se Sveučilište više ne nalazi na listi 500 najboljih, Boras uzvraća: 'Nismo među tih 500 ali smo blizu. Bili smo među njima, a ovo je posljedica nekoliko odluka iz prošlosti te pada financiranja zadnjih šest godina'.

Splitski rektor 'o živima i mrtvima': 'S kosturima ja najbolje znam'

Zalagat će se, obećaje, i za bolju komunikaciju s dekanima te da oni preuzmu odgovornost.

Kometirao je Boras i troškove svoje inauguracije rekavši kako najam HNK iznosi 20 tisuća kuna, hranu daje Studentski centar, a piće besplatno Agronomski fakultet. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene