Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše upravljanje

INAŠ: Zaustavite štetne procese u Ini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat INAŠ zahtijeva hitno obustavljanje svih poslovno štetnih procesa u Ini dok ne završe pregovori između hrvatske Vlade i MOL-a, te upozorava da je novih 250 radnika pred "odstrelom" zbog lošeg upravljanja kompanijom.

Kako bi se zaustavila daljnja degradacija Ine opetovano zahtijevamo da se do okončanja pregovora Vlade i MOL-a hitno zaustave svi procesi reorganizacija, promjena u organizaciji i načinu rada koji bi mogli rezultirati daljnjim urušavanjem poslovanja Ine i novim iskazivanjem viškova radnika, istaknula je u današnjem priopćenju predsjednica Sindikata INAŠ Maja Rilović.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Zgrada Ine vlada pozdravlja odluku INA i MOL postigli dogovor o stjecanju OMV-ovog udjela u OMV-u Slovenija

U trenutku kada je analiza renomirane konzultantske kuće dokazala da je Ina zbog MOL-ovog upravljanja pretrpjela štetu od 6,2 milijarde dolara, u Ini su najavljena nova otpuštanja, čime bi se broj od 3500 radnika, koji su napustili Ina Grupu samo u zadnje tri godine, povećao za dodatnih 250 djelatnika.

MOL 'opelješio' Hrvatsku za 6,2 milijarde dolara?

"Zbog daljnjeg pada poslovanja u tijeku je donošenje novih odluka o organizacijskim promjenama koje će rezultirati novim otpuštanjem 250 radnika u dvije temeljne djelatnosti - rafinerijska prerada i istraživanje i proizvodnja nafte i plina, te dijelom u poslovnim funkcijama Ine. Provedu li se ti procesi, možemo očekivati dokidanje mnogih drugih poslovnih procesa, zatvaranje rafinerijskih pogona, naftnih i plinskih polja te smanjenja broja zaposlenih na trećinu", upozoravaju iz INAŠ-a.

Istodobno se nastavlja pilot projekt kojim se 20 benzinskih postaja iz maloprodaje Ine daje na upravljanje takozvanim "poduzetnicima", čiji je isključiv cilj minimiziranje troškova radne snage, radi maksimiziranja profita i jeftino smanjenje (bez otpremnina) broja zaposlenih u temeljnoj djelatnosti maloprodaje, stoji u priopćenju.

Sindikalci smatraju da je, nastavi li se s dosadašnjim modelom upravljanja, za očekivati da će Uprava isto to sukcesivno uvoditi na drugim benzinskim postajama diljem Hrvatske.

Tvrde kako se nalaze u začaranom krugu jer se zbog neadekvatnog upravljanja Inom i lošeg poslovanja svakih nekoliko mjeseci kompanija suočava s novim otpuštanjima. Neprihvatljivo je da teret nesposobnosti Uprave kontinuirano snose radnici Ine, ističe INAŠ. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene