Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuju optužbe

Ina odgovara Liniću: Ne izbjegavamo plaćanje poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Linić tvrdi da je Ina glavni razlog njegove smjene. Došao je u sukob s premijerom jer je bio nezadovoljan radom predsjednika NO Ine Siniše Petrovića i inzistirao je da Ina plati 230 mil. kn poreza.

Ina sve svoje obveze podmiruje uredno i na vrijeme, a imenovanje i opoziv predstavnika radnika u Nadzorni odbor je u nadležnosti Radničkog vijeća, ističu danas iz Ine iz koje su priopćenjem reagirali na jučerašnje tvrdnje bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Linić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao kako je Ina jedan od razloga njegove smjene i kako je vrlo brzo došao u sukob s premijerom zbog nezadovoljstva radom predsjednika Nadzornog odbora Ine Siniše Petrovića, pri čemu je uz ostalo kao jedan od razloga naveo i traženje za njegovom smjenom zbog napora koje je poduzimao za naplatu poreznog duga Ine iz 2009. godine od 230 milijuna kuna.

Iz Ine ističu kako je netočan navod da Ina na bilo koji način izbjegava plaćanje poreza.

'Sve svoje obveze kompanija podmiruje uredno i na vrijeme. Uredno i na vrijeme podmirila je i sve svoje obveze sukladno Rješenju Porezne uprave, a kojim se retroaktivno utvrđuje i obračunava porez vezan uz tehnološke manjkove u rafinerijskoj proizvodnji, iako ga u cijelosti smatra neosnovanim. Naime, prilikom evidentiranja proizvodnje naftnih derivata i utroška tehnološkog goriva i povezanih tehnoloških manjkova, Ina je primjenjivala postojeću zakonsku regulativu i najbolje svjetske prakse u naftnoj industriji', navodi se u priopćenju Inina Sektora za korporativne komunikacije.

VIDEO Linić: Premijer koji podmeće i spletkari je žalost za Hrvatsku

Ina je, podsjećaju iz te kompanije, protiv rješenja Porezne uprave, po nekoliko osnova, uložila tužbu Upravnom sudu i postupak je u tijeku.

Linić je predsjedniku Nadzornog odbora Ine zamjerio i smjenu članice Nadzornog odbora iz redova radnika i prekid komunikacije s članovima Uprave Ine koji su predstavljali Vladu.

Iz Ine pritom napominju kako je odluka o opozivu i imenovanju predstavnika radnika u Nadzorni odbor u nadležnosti Radničkog vijeća.

'Niti su predsjednik Nadzornog odbora niti Nadzorni odbor donijeli odluku o opozivu Maje Rilović i imenovanju Bože Mikuša u Nadzorni odbor, već je Radničko vijeće donijelo odluku o imenovanju predstavnika radnika u Nadzorni odbor koju je društvo primilo na znanje. Slijedom te odluke, sukladno zakonu, Božo Mikuš, kao izabrani predstavnik Radničkog vijeća, započeo je s radom u Nadzornom odboru kao njegov član', navodi se u priopćenju Ine. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene