Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odobren zahtjev

MIP skinuo imunitet Nadi Čavlović Smiljanec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas je, jednoglasno predložilo Saboru ukidanje zastupničkog imuniteta SDP-ovoj zastupnici i donedavnoj ravnateljici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec kako bi USKOK protiv nje mogao pokrenuti istragu zbog trgovanja utjecajem.

'DORH je predsjedniku Sabora proslijedio zahtjev USKOK-a za davanje odobrenja za vođenje kaznenog postupka protiv zastupnice Nade Čavlović Smiljanec, a iz prijedloga je vidljivo da je policijski nacionalni ured podnio prijavu USKOK-u zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem', pojasnila je predsjednica MIP-a Gordana Sobol.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Slika nije dostupna Odluka se očekuje sutra Uskok zatražio od Sabora ukidanje imuniteta Nadi Čavlović Smiljanec

Ovo je, kaže, prvi puta da se zbog djela trgovanja utjecajem traži skidanje imuniteta za nekog zastupnika.

Vesna Fabijančić Križanić (SDP) u raspravi je kazala kako se nada da ovo neće biti jedini kazneni postupak koji će državno odvjetništvo pokrenuti s obzirom da je, podsjetila je, krajem 2011. s naslova neplaćenih poreza i doprinosa bilo 44 milijarde kuna.

Uskok zatražio od Sabora ukidanje imuniteta Nadi Čavlović Smiljanec

'Da bi neplaćeni porezi i doprinosi dosegnuli taj iznos, složit ćete se, tu je bilo puno trgovanja utjecajem', ustvrdila je Fabijančić Križanić.

Nada Čavlović Smiljanec ostavku je na mjesto ravnateljice Porezne uprave premijeru Milanoviću podnijela krajem travnja, ustvrdivši da su joj pojedinci iz Ministarstva financija podmetali i opstruirali njezin rad. Nakon podnošenja ostavke aktivirala je svoj saborski mandat.

Čavlović Smiljanec kazneno je prijavljena u proširenju istrage protiv bivše šefice porezne ispostave u Osijeku, Ružice Kovačević, ranije osumnjičene da je stopiranjem ovrhe nad tvrtkom osječkog poduzetnika Željka Biloša, proračun oštetila za najmanje 11,8 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene