Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa 2 mjeseca zakašnjenja

NAPOKON OBJAVLJENA Imovinska kartica predsjednika Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa objavilo je i imovinsku karticu predsjednika Hrvatskog Sabora, akademika Željka Reinera.

Predsjednik Hrvatskog Sabora i jedan od vodećih ličnosti Hrvatske demokratske zajednice, Željko Reiner, kako stoji u imovinskoj kartici, za rad u Saboru dobiva 21319 kuna neto (43963,73 bruto iznos).

Pročitajte i ovo Željko Reiner žustre poruke Nižu se reakcije na Milanovićeve prozivke: "Rabi neprimjereni rječnik za svoju funkciju koja je institucija" Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci

Obitelj Reiner od nekretnina posjeduje kuću s okućnicom od 130 kvadrata, a čija je vrijednost procjenjena na 1.300,000 kuna. Predsjednik Sabora vlasnik je stana od 109 kvadrata, kojeg je naslijedio, a koji se procijenjuje na milijun kuna vrijednosti.

Posjeduje osobni automobil vrijedan 70.000 kuna, ali i umjetnine među kojima su, kako piše u imovinskoj kartici, slike i kipovi u vrijednosti od 100.000 kuna.

Sa suprugom ima ušteđeno 487.000 eura i 1,45 milijuna kuna, te još milijun kuna u fondovima.

Tijekom obnašanja mandata, Reiner radi na Medicinskom fakultetu u Zagrebu kao redoviti sveučilišni profesor gdje prima plaću u iznosu od 1390 kuna, a iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb prima još 1143 kune. U imovinskoj kartici navodi i još 5300 kuna mjesečno od edukacijskih djelatnosti.

Supruga mu zarađuje 153.000 neto na godišnjoj razini te još 2210 kuna od edukacijskih djelatnosti.

Njegovu imovinsku karticu možete pogledati OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene