Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivna snimka

Imotski: Učenici razbijaju inventar srednje škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan vandalski čin u Imotskoj srednjoj školi. Učenici Obrtničko-industrijske škole prije dva dana nogama i šakama razbili su vrata na jednoj od učionica koju dijele sa gimnazijalcima.

Sve su zabilježile i nadzorne kamere, te su počinitelji ubrzo pronađeni. Sve četiri imotske srednje škole, Industrijsko-obrtnička, Tehnička, Srednja ekonomska i Gimnazija koriste istu zgradu za nastavu. Vodstvo Gimnazije upozorava kako ovo nije prvi put da se uništava školska imovina i da bi se tome već jednom trebalo stati na kraj.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle

'Utvrdili smo koji su učenici, poduzeli smo pedagoške mjere, znači ja sam već jutros napravio, donio odluku o suspenziji i provodi se postupak znači za isključenje. Roditelji su bili na razgovoru, surađuju s nama u školi. Oni će nadoknadit štetu', rekao je Momir Karin, ravnatelj Obrtničko-industrijske škole

Ipak, ravnatelj smatra da situacija nije alarmantna. No rupa na vratima dočekala je drugu smjenu, gimnazijalce i njihovu profesoricu kojoj ovo nije prvi put da prijavljuje štetu.

'Treba se konačno nešto poduzeti, policija je dolazila, ali iza svih tih djela stoji ime i prezime, roditelji, zajednica', rekla je Veronika Matković, profesorica u Gimnaziji.

U učionici su gorjeli radovi

Profesorica Matković kaže da je očajna, u učionici su već gorjeli radovi. 'To je ima dvije godine netko zapalio', rekla je profesorica Matković.

A i klupe i stolice već su dotrajale i također devastirane, kaže, treba tome stati na kraj.

'Pa bilo je razbijanja stakala, bilo je razbijanja vrata na dvorani, bilo je uništavanja klupa, stolica i ostalog, znači to su pa rekao bih dosta učestale pojave. Promjenjeno je 50 vrata, sigurno je 150 do dvjesto stolica, ako ne i tristo promjenjeno u ove dvije godine', rekao je Ante Trutin, ravnatelj Gimnazije.

No ipak, tvrdi, devastacije su manje otkada imaju videonadzor, a nadaju se da će i sankcioniranje krivaca biti pouka drugima

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene