Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuli peticiju

Imotski studenti traže da studentski dom u Splitu dobije ime Franje Tuđmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga studenata Imotske krajine pokrenula je akciju potpisivanja peticije kojom se traži da se novome studentskom domu u Splitu, čiji se završetak očekuje u proljeće iduće godine, da ime po prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

'U proteklih pet dana peticiju je potpisalo oko 800 osoba, uglavnom studenata, a potpise ćemo prikupljati do 20. prosinca ove godine. Nakon toga peticiju ćemo na razmatranje proslijediti Rektoratu splitskog Sveučilišta i Upravnom vijeću Studentskog centra te ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću', rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik te udruge Josip Bušić.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

>> Zagreb: Studenti platili 30.000 kuna za fakultet koji ne postoji!

Po njegovim riječima, među potpisnicma peticije su i istaknute osobe iz javnog života: predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, bivši izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, novinar i publicist Tihomir Dujmović, ravnateljica Studentskog centra u Splitu Gordana Raos i drugi.

Dodao je da su prijedlog o imenovanju novoga studentskog doma u Splitu po prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu poduprla i vijeća mladih grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Predstavnik Udruge studenata splitskoga Sveučilišta Marijan Bašić istaknuo je kako je pod vodstvom Franje Tuđmana ostvaren stoljetni san Hrvata o slobodi, suverenosti i vlastitoj državi.

'Nedavna je oslobađajuća haaška presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču amnestirala i prvoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana jer je tom presudom skinuta lažna optužba da je oslobodilačka akcija Oluja bila navodno 'združeni zločinački pothvat'. To znači de će budući hrvatski naraštaji učiti kako je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački, Franjo Tuđman jedna od najvažnijih osoba cjelokupne hrvatske povijesti, a generali Gotovina i Markač hrvatske legende', rekao je Marijan Bašić.

Predstavnik vijeća mladih grada Splita Mario Popović smatra kako je davanje imena studentskom domu u Splitu po Franji Tuđmanu najmanje što studenti i mladi mogu učiniti za prvoga hrvatskog predsjednika s obzirom na veličinu njegova djela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene