Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje tiha misa?

Imotski: Predsjednica i Krstičević zajedno položili vijence, ali odvojeno obišli izložbu vojne opreme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Imotski povodom Dana grada Imotskog i proslave 300. obljetnice oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na tvrđavi Topana položila je vijenac na spomeniku poginulim imotskim braniteljima. Uz nju je bio i ministar obrane Damir Krstičević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREDSJEDNICA NA TURNEJI Grabar-Kitarović iz Sinja poručila Škori: "Nekad treba pitati - gdje si bio kad je grmjelo? Neki su tada tamburali u Americi" Slika nije dostupna NAKON NAPADA MILANOVIĆA MORH o ranjenom vojniku: "Dolazak u Vukovar bio je njegova osobna želja, njegov identitet nikad nije bio službeno komuniciran"

"Veseli me informacija da je ta cesta ušla u 4-godišnji plan Vlade za građenje cesta. Tim projektom Hrvatska se mora odužiti Imotskom, a ja sam uvjerena da ćemo nakon izgradnje te ceste moći govoriti o Imotskoj krajni kao o hrvatskoj provansi. Želim da to bude što prije", poručila je Predsjednica.

Nakon polaganja vijenaca, iako su na tvrđavi stajali jedno pored drugog, Predsjednica i ministar obrane nisu se zajedno uputili na svečanu sjednicu. Ministar Krstičević prije odlaska na sjednicu sa svojom pratnjom obišao je izložbu vojnih kamiona na glavnoj ulici u Imotskom, a Predsjednica je istu tu izložbu sa svojom pratnjom posjetila nakon svečane sjednice. 

Na direktan upit novinarke Nove TV kakvi su sad njihovi odnosi, ministar Krstičević je jednostavno preskočio komentar o odnosu s Predsjednicom i kratko rekao: "Ja sam ministar hrvatske Vlade".

Na proslavi je bio i ministar zdravstva Milan Kujundžić:

"Ma di bili po svitu, imali novce, nigdi nam nije bolje nego u Hrvatskoj, nego u Imotskome. I kad odemo tijelom, duhom ostanemo ovdje. Dakle, obaveza svih nas koji smo otišli tijelom - je duhom ostati ovdje, pomoći ovom kraju, a i vi predsjednice malo. Hvala vam lijepa", kazao je.
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene