Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMA OPASNOSTI

"SVI RAČUNI NAŠIH KLIJENATA SU SIGURNI" Imex banka odbacila navode o hakiranju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Poslovanje Imex banke odvija se jednako kao i uvijek, a informacijski sustav banke je siguran, kao i podaci i računi naših klijenata"

Nakon što je u nekim medijima danas objavljena informacija kako su hakeri napali sustav Imex banke, ugrozili njeno poslovanje i račune korisnika te zaprijetili da će sve podatke javno obznaniti, priopćenjem se oglasila i sama banka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kibernetička sigurnost Hakeri blokirali rad važne agencije za nadzor financijskih usluga: Neće to biti zadnji takav slučaj Haker Hakeri napali odvjetnike Posao im je da brane ljude, ali sebe nisu mogli: ''Mailovi su često kamuflirani i onda rade na računalu ono što i vi"

"Poslovanje Imex banke odvija se jednako kao i uvijek, a informacijski sustav banke je siguran, kao i podaci i računi naših klijenata. Imex banka pridržava se najviših standarda vezano uz sigurnost informacijskog sustava te stoga jasno odbacujemo navode o mogućem hakiranju.

Točna je informacija da je prije nekoliko dana banka primila e-mail prijetećeg sadržaja. Slijedom navedenog, promptno su poduzete sve propisane aktivnosti predviđene za ovakve situacije te je podnesena prijava policiji protiv nepoznatog počinitelja kao i obaviještena Hrvatska narodna banka.

Dakle, ovdje se radi o prijetnji koju već procesuiraju nadležne institucije te su poduzete sve potrebne mjere. Nažalost, e-mailovi navedenog ili sličnih sadržaja kojima se fingira postojanje hakerskih napada danas nisu rijetkost.

Imex banka je u 100% hrvatskom vlasništvu te na tržištu uspješno posluje već više od 20 godina", navedeno je u priopćenju ove splitske banke.

"Obavještavamo vas da smo hakirali Imex banku i preuzeli informacije o njihovim klijentima i poslovnim subjektima s kojima posluju. U utorak krećemo s javnom objavom podataka…” sadržaj je e-maila koji je stigao Jutarnjem listu.

Poruku je popratila i serija screenshotova koji pokazuju, kako se čini, interni računalni sustav Imex banke, ali i snimke s nadzornih kamera unutar zagrebačkih poslovnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene