452254
452254
452254
452254
452254

"SVI RAČUNI NAŠIH KLIJENATA SU SIGURNI" Imex banka odbacila navode o hakiranju

  • , 03.10.2016., 14:45
  • Autor:
  • komentara

"Poslovanje Imex banke odvija se jednako kao i uvijek, a informacijski sustav banke je siguran, kao i podaci i računi naših klijenata"

 
 
 
 
Haker, ilustracija (Foto: Thinkstock)
Haker, ilustracija (Foto: Thinkstock)

Nakon što je u nekim medijima danas objavljena informacija kako su hakeri napali sustav Imex banke, ugrozili njeno poslovanje i račune korisnika te zaprijetili da će sve podatke javno obznaniti, priopćenjem se oglasila i sama banka.

"Poslovanje Imex banke odvija se jednako kao i uvijek, a informacijski sustav banke je siguran, kao i podaci i računi naših klijenata. Imex banka pridržava se najviših standarda vezano uz sigurnost informacijskog sustava te stoga jasno odbacujemo navode o mogućem hakiranju.

Točna je informacija da je prije nekoliko dana banka primila e-mail prijetećeg sadržaja. Slijedom navedenog, promptno su poduzete sve propisane aktivnosti predviđene za ovakve situacije te je podnesena prijava policiji protiv nepoznatog počinitelja kao i obaviještena Hrvatska narodna banka.

Dakle, ovdje se radi o prijetnji koju već procesuiraju nadležne institucije te su poduzete sve potrebne mjere. Nažalost, e-mailovi navedenog ili sličnih sadržaja kojima se fingira postojanje hakerskih napada danas nisu rijetkost.

Imex banka je u 100% hrvatskom vlasništvu te na tržištu uspješno posluje već više od 20 godina", navedeno je u priopćenju ove splitske banke.

"Obavještavamo vas da smo hakirali Imex banku i preuzeli informacije o njihovim klijentima i poslovnim subjektima s kojima posluju. U utorak krećemo s javnom objavom podataka…” sadržaj je e-maila koji je stigao Jutarnjem listu.

Poruku je popratila i serija screenshotova koji pokazuju, kako se čini, interni računalni sustav Imex banke, ali i snimke s nadzornih kamera unutar zagrebačkih poslovnica.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se