456405
456405
456405
456405
456405

Imenovana povjerenstva za ponovljene izbore za Studentski zbor FFZG-a

  • , 08.11.2016., 16:22
  • Autor:
  • komentara

Obnašatelj dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Željko Holjevac imenovao je u ponedjeljak Izborno povjerenstvo i Povjerenstvo za prigovore za ponovljene izbore za Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će se, prema odluci rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa održati 22. i 23. studenoga, objavljeno je u utorak na internetskoj stranici FF-a.

 
 
 
 
Filozofski fakultet (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Filozofski fakultet (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Članove obaju povjerenstava iz reda nastavnog osoblja dekan je imenovao na prijedlog Senata Sveučilišta, a članove povjerenstava iz reda studenata imenovao je na prijedlog Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Ponovljeni izbori za Studentski zbor FF-a održat će se u utorak i srijedu 22. i 23. studenoga na temelju odluke rektora Borasa od 21. rujna.

Kandidature se mogu predati do 11. studenoga preko Urudžbenog ureda FF-a. Njihovu će valjanost provjeriti Izborno povjerenstvo, a valjane kandidature bit će objavljene na oglasnoj ploči i internetskim stranicama FF-a do 13. studenoga. Potvrđeni kandidati imaju pravo održati predstavljanje na FF-u.

Izborno povjerenstvo utvrdit će do 9. studenoga popis birača i objaviti ga na oglasnoj ploči i internetskim stranicama.

Ponovljeni izbori provodit će se 22. i 23. studenoga od 8 do 20 sati.

Senat Sveučilišta u Zagrebu poništio je u rujnu izbore za Studentski zbor FF-a i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću održanih u ožujku prošle godine jer postupak izbora "nije proveden na način propisan Zakonom o studentskome zboru, sveučilišnim Pravilnikom o izborima i statutom Filozofskog fakulteta".

Bivši dekan FF-a Vlatko Previšić zatražio je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta upravni nadzor nad zakonitošću rada Fakultetskog vijeća FF-a. Ministarstvo je u svom nalazu, uz ostalo, navelo da je Fakultetsko vijeće sastavljeno protivno važećim zakonima i pravilnicima kao što je ravnomjerna zastupljenost po studijima i godinama studija.

Rektor Boras u rujnu je donio odluku o održavanju ponovljenih izbora, a u ponedjeljak je održana izvanredna sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu na kojoj se, kako je rekao rektor, "raspravljalo o teničkim pitanjima".

Članovi bivšega Studentskog zbora FF-a usprotivili su se jučer u priopćenju načinu na koji se ustrojava izborna infrastruktura jer je članove povjerenstava iz redova studenata predložio Studentski zbor Sveučilišta u kojemu nema predstavnika FF-a, dok je Inicijativa članova Fakultetskoga vijeća FF-a ustvrdila da rektor i dekan namjerno i svjesno zaobilaze Vijeće FF-a te se suprotstavljaju volji većine članova Vijeća kršeći, pisane zakone i statute. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se