Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napravili smo test!

TEST Imate li samopouzdanja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li naš odraz u ogledalu, slika kakvu vide i drugi? Koja je ljepša? Utječe li mišljenje drugih na naše samopouzdanje?

"Samopouzdanje nije nešto, na sreću ili nažalost, što možemo kupiti u dućanu, ono, malo nam je usfalilo pa dobro bi došlo", rekla nam je psihologinja Kristina Bačkonja. I mi smo se zapitali; kako se vidimo, kako nas drugi doživljavaju. Napravili smo eksperiment. Mladi umjetnik Tomislav crtao je žene koje nikad nije vidio samo po njihovim riječima. A onda su opisivale same sebe. Je li rezultat poljuljao njihovo samopouzdanje?

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

>> Tri načina kako brzo i jednostavno vratiti samopouzdanje

"Samopouzdanje je veće ako se uredim, obučem, našminkam, a kada ne, kad se zatvorim doma, obučem trenirke, samopouzdanje je ravno nuli", rekla nam je Karla.
"Sad trenutno je to neka desetka, stojim tu, samouvjerena sam, a kad budem gledala Provjereno, tko zna, možda će biti trojka", rekla je Mirjana.

"Vratiti samopouzdanje teško je koliko je osoba svjesna da joj to smeta u životu"

Britansko istraživanje je pokazalo: svaka druga žena ne osjeća se sigurno zbog svog izgleda. 88% njih samopouzdanje smatra tajnom uspjeha. "Žene moraju biti lijepe, savršene na poslu, savršene majke, žene, i pod tim pritiscima podliježu, i problem je što se uspoređuju s drugima, pogotovo s manekenkama s naslovnice", kaže psihologinja Kristina.

Koliko je teško vratiti izgubljeno samopouzdanje, otkrila nam je Irena Jurjević koja već 3 godine vodi školu samopouzdanja.
"Onoliko je to teško ili lako koliko je osoba svjesna da joj to smeta u životu i koliko zapravo ima motivacije i koliko želi napredovati. Za vratiti ga treba ići u rizike, raditi stvari kojih se bojite, a to nije lako."

"Do samopouzdanja plesom 5 ritmova"

Jedna od tih stvari je i ples 5 ritmova koji Ivana pleše posljednjih 6 godina. Ples koji joj je dignuo samopouzdanje "Meni da je netko rekao da ću plesati ispred grupe od 20 ljudi, pokazati se, da će me snimati kamerom kako plešem, ja bi mu rekla da je lud", rekla nam je Ivana. Lucija je 5 ritmova upoznala prije 15 godina i danas ga podučava.

"Kroz pokret, kroz komunikaciju, dobijamo povjerenje da sam okej, čak i kad sam umorna, kad mi se ništa neda, da je okej reći, sorry, ne sad", otkrila je. Samopouzdanje dolazi kada smo zadovoljni sobom. Kad naučimo da sam ja - ja, da si ti - ti. Ogledalo je tu samo da nas podsjeti da ona prava ljepota ipak nije u oku promatrača nego u nama samima. Važno je samo moći - izraziti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene