Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet friendly faks

Imat će svoje "iksice": Filozofski fakultet u Osijeku otvorio vrata kućnim ljubimcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki Filozofski fakultet prvi je i jedini "pet friendly" fakultet u Hrvatskoj. Kućni ljubimci studenata, profesora i gostiju mogu slobodno ući u zgradu Fakulteta.

Imaju sva prava osim jednoga, ljubimci ne mogu na predavanja i ispite. Na tome im, vjerujemo, zavide mnogi studenti.

Pročitajte i ovo Ostavljanje ljubimaca u divljini - 2 Mjesto u šumi Krenu na godišnji odmor, a psa iskrcaju na putu prema moru: "Ostave ih u šumi na milost i nemilost" Ilustracija Slatki mali kradljivac Donje rublje, paketi kobasica, skupe dizajnerske cipele... Ništa mu nije strano, neobičan lopov hara susjedstvom

Dvogodišnja kujica Alenka, ipak, više ne mora čekati pred ulaznim vratima osječkog Filozofskog fakulteta. Fakultet je svoja vrata otvorio kućnim ljubimcima, uz određena pravila. Prvo je, evidencija na porti.

Alenka je sa studenticom Lucijom Baraban slobodno ušetala u fakultetsku referadu i za čas posla dobila iksicu. Nova je studentica s oduševljenjem prihvaćena u akademskoj zajednici, osobito među studentima.

"Oduševljena sam. Psi su najbolje životinje na svijetu i jedva sam čekala ovo", rekla nam je studentica Antonela Galić.

Kućni ljubimci ipak neće moći na predavanja i ispite. "Mora prije svega biti sigurnost osigurana i očekujemo da će dolaziti pristojne i dobro odgojene životinje. Također se mora voditi računa o higijenskim uvjetima i narvno životinje, njihov boravak na fakultetu ne smije ometati nastavu i ispite", ističe prof.dr.sc. Loretana Farkaš, dekanica Filozofskog fakulteta Osijek.

Filozofski je fakultet prijatelj osječkoga Skloništa za napuštene životinje. Ondje mnogi njihovi studenti i djelatnici volontiraju. Ondje trenutačno živi i kujica Alenka.

"Kod nas je oko mjesec dana, pokupljena je s ulice nakon što ju je udario auto. Vrlo brzo smo skužili koliko je draga, dobra i socijalizirana tako da ovim putem traži i svoj dom", priča Lucija.

Tko zna, možda je udomi baš netko s Filozofskog fakulteta, gdje se Alenka već osjeća kao kod kuće.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene