Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjena ili povrat novca

KUPILI STE OVU STOLICU U IKEA-i? Povlači se iz prodaje zbog opasnosti od izazivanja ozljeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski poznat koncern IKEA povlači iz prodaje popularnu stolicu za plažu, zbog opasnosti od izazivanja ozljeda.

Iz IKEA-e su se oko povlačenja proizvoda oglasili priopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucnjava u SAD-u Najmanje sedmero djece ozlijeđeno u pucnjavi: "To mora prestati" Policija traži dva muškarca Jeste li ih vidjeli? Objavili fotografije: Policija je u potrazi za dvojicom muškaraca i traži pomoć građana

"IKEA poziva sve kupce koji su kupili stolicu za plažu MYSINGSÖ prije 24. siječnja 2017. godine da je vrate u bilo koju robnu kuću IKEA kako bi je zamijenili ili dobili puni povrat novca.

Nakon pranja tkanine na stolici, postoji mogućnost da se stolica nepravilno sastavi, što može dovesti do opasnosti od pada ili ozljede prstiju. IKEA je primila pet izvještaja o nezgodama u kojima je stolica za plažu MYSINGSÖ zbog nepravilnog sastavljanja propala tijekom korištenja. U svih pet izvještaja spominju se ozljede prstiju koje su zahtijevale liječničku intervenciju. Navedene nezgode dogodile su se u Finskoj, Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Danskoj i Australiji.

Tvrtki IKEA sigurnost proizvoda najviši je prioritet te svi naši proizvodi trebaju biti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom, kao i važećim standardima. Nad stolicom za plažu MYSINGSÖ provedena su mehanička i kemijska testiranja te testiranje tkanine, a sva su imala pozitivan rezultat.

Odmah nakon što su zaprimljeni izvještaji o nezgodama, pokrenuta je istraga. Na temelju rezultata istrage unaprijedili smo dizajn stolice kako bismo izbjegli daljnje rizike od nepravilnog sastavljanja proizvoda i ozljeda. Stolica s unaprijeđenim dizajnom bit će, prema planu, dostupna od veljače 2017. godine.

Račun nije potreban za zamjenu proizvoda ili puni povrat novca. Za dodatne informacije molimo vas da posjetite www.IKEA.hr ili da kontaktirate našu službu za kupce na broj 01/445-5444. IKEA se ispričava zbog svih mogućih neugodnosti koje ova obavijest može izazvati."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene