Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabor blokiran, a partneri na vlasti se međusobno plaše

TKO ĆE PRVI IZGUBITI STRPLJENJE? Vladajući kažu, krize vlasti nema, a novi izbori se sve češće spominju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove trzavice između partnera HDZ-a i Mosta otvorilo je pitanje mogućih novih izbora.

Iako i Most i HDZ tvrde da je Vlada sigurna i da većina iako slaba postoji, izbori kao opcija se spominju. Još uvijek se međusobno kritiziraju, jer je Sabor blokiran i zbog nedostatka kvoruma.

Pročitajte i ovo Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu" Andrej Plenković Lupali po stolovima VIDEO Pogledajte kako je Plenković reagirao na totalni kaos u Saboru! Oporba mu nije dala do riječi

Ministri, stranačke kolege ali i javnost uvjeravaju kako krize nema iako se u Saboru ne mogu izglasavati zakoni. 'Očito unutar Sabora postoje poteškoće no one su rješive', rekao je Dario Nakić, minsitar zdravlja iz redova HDZ-a.

Vlada je pod stalnim povećalom. Oporba kritizira. Loš tempo rada i svakodnevne nesporazume ljute partnere iz koalicije.

'Moramo razmišljati o nečem, preslagivanju ili izborima. O tome trebamo razgovarati. Za sada dok se može sve riješiti razgovorom sve ide u dobrom smjeru I nadam se punom mandatu', kazao je Ivan Tepeš, predsjednik Sabora.

Izbore spominje i MOST. Božu Petrova napustio je savjetnik Ivica Relković koji kaže da je Most blizu granice strpljenja te da su izbori mogućnost.

'Mostovci su dokazali da nisu foteljaši. Zanimaju nas promjene. Ako vidimo da od promjena nema ništa ako ne budemo zadovoljni odnosima ili bude ugroza nacionalnih interesa, mi smo spremni na nove izbore', kaže Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta.

O izborima svatko misli drugačije. A iz SDP-a nema jasnog stava jesu li skloni mimo izbora preslagivati se s Mostom.

Rušenjem većine, pa tako i Vlade te novim izborima partneri se uglavnom međusobno plaše - no za sada svaki je sukob izglađen barem je tako javno rečeno.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene