Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške riječi bivšeg ministra

Dragovan: Odbor za nacionalnu sigurnost raspravljat će o Linićevim optužbama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku uskoro će raspraviti sve optužbe Slavka Linića protiv premijera, potvrdio je Igor Dragovan, potpredsjednik tog odbora.

Igor Dragovan, potpredsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku, rekao je da će taj Odbor vrlo brzo raspraviti sve optužbe koje su izrečene od strane Slavka Linića vezane za navodni utjecaj i korištenje službi od strane premijera Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Smjena uz medijske spletke' Linić vs. Milanović: Kronologija sukoba Slika nije dostupna 'Ja sam profesionalac' Čavlović Smiljanec vratila se u Sabor, o suradnji s Linićem bez komentara

Odbora nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku to mora napraviti bez obzira bile te optužbe utemeljene. Redovna sjednica Odbora sazvana za sljedeću srijedu već tada sigurno će otvoriti to pitanje.

Kao glavni tajnik SDP-a na naš upit jesu li nakon ozbiljnih optužbi uzdrmani kako SDP, tako i stabilnost Vlade kazao je da nisu, a da će sve što misli o tome reći svojim kolegama na Glavnom odboru stranke, jer se unutarstranački problemi rješavaju na taj način.

VIDEO Linić: Premijer koji podmeće i spletkari je žalost za Hrvatsku

Odbor će, kaže Dragovan, ispitati 'i argumentirane i neargumentirane navode' kako bi se skinula svaka sumnja s mogućih zlouporaba sigurnosno-obavještajnog aparata.

'Nema guranja stvari pod tepih, ako postoji ikakva sumnja, Odbor će provesti nadzor, vidjeti i utvrditi pravo stanje stvari', rekao je Dragovan novinarima.

Odbor, dodao je, ima za srijedu zakazanu sjedncu. 'Tamo će se donijeti odluke i ići napraviti posao.'

Dragovan, koji je glavni tajnik SDP-a, potvrdno je odgovorio na pitanje mogu li SDP i Vlada i dalje funkcionirati normalno, nakon Linićevih optužbi na premijerov račun.

'SDP i Vlada mogu i moraju funkcionirati normalno, više od toga neću ovdje govoriti, želim prije svega o tim stvarima razgovarati u stranci', rekao je Dragovan.

Nada Čavlović Smiljanec, koju je jučer Linić optužio za spregu s premijerovim bratom, Krešimirom Milanovićem koji je, prema Linićevim riječima 'pokušao poznanstvo s Čavlović koristiti za rješavanje nekih predmeta u Poreznoj upravi', samo je kratko rekla da sve što ima za reći, reći će svojim stranačkim kolegama, a ne novinarima.

Podsjetimo, Slavko Linić jučer je održao konferenciju za novinare na kojoj je žestoko kritizirao premijera Milanovića i optužio ga za zlouporabu nadležnih službi. Konferenciju za novinare sazvao je kako bi objasnio svoj odnos s premijerom i razloge zbog kojih je početkom svibnja morao dati ostavku.

Bivši ministar financija jučer je prozvao premijera da koristi službe kako bi ga uhodio s krajnjim ciljem da ga dade uhititi. Linić je najavio da će se obratiti saborskom odboru za nadzor obavještajnih službi, te da s tim u vezi prikuplja dokaze. (T.K. / I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene