Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Rektorski zbor odlučio:

Iduću akademsku godinu brucoši neće plaćati školarinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rektorski zbor ostaje pri tome da se iduće akademske godine 2010./2011. studenti prve godine upisuju bez plaćanja školarine, rekao je na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Rektorskog zbora njegov predsjednik i rektor splitskoga Sveučilišta Ivan Pavić.

Za to će, kako je rekao, biti pravodobno pripremljena i sva zakonska regulativa. Kad je riječ o uvjetima za upis u prvu godinu studija, dogovoreno je da će se na smotrama tog sveučilišta, koje će se organizirati u siječnju, budućim studentima dati sve informacije o upisnim kvotama po studijskim programima te uvjeti po kojima će se sastavljati rang-liste za upis na fakultete. Pri tome će u te uvjete biti uvršteni i rezultati državne mature.

Pročitajte i ovo Darivanje krvnih matičnih stanica dobrovoljni darivatelji "Lijek je u nama": Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar Slika nije dostupna STARE KVOTE Interesa ima i deset puta više, ali ovaj hrvatski fakultet smije upisati samo 50 brucoša

Pavić je objasnio kako će se na najvećem broju studijskih programa rezultati državne mature pojaviti kao jedini kriterij, a tek na manjem broju studijskih programa bit će još neki drugi dodatni kriteriji. 'Do smotre sveučilišta znat će se točno koji su to predmeti koji će se tražiti s državne mature i koja će njihova razina biti potrebna', rekao je Pavić. Najavio je i da će do tada biti potpisan i sporazum između Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i svih hrvatskih sveučilišta, kojim će se detaljno regulirati pitanje upisa na prvu godinu studija onih studenata koji su završili srednju školu prije polaganja državne mature te kriteriji za one kandidate koji budu dolazili izvan Hrvatske.

Poslove vezane uz zakonsku regulativu te novi Zakon o sveučilištima, kako je rekao, odradit će novo povjerenstvo sa Žarkom Puhovskim na čelu, a u njemu će biti i predstavnici studenata. To bi povjerenstvo do kraja godine trebalo sastaviti svoje prijedloge, koji bi do ožujka iduće godine trebali biti ugrađeni u zakonske tekstove kako bi se počeli primjenjivati školske godine 2010./2011. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene