Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Idući tjedan konstituiranje osječkog ogranka HSLS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik osječko-baranjskog županijskog vijeća HSLS-a Darko Bajto izjavio je kako unatoč prošlotjednom rapuštanju osječkog stranačkog ogranka, nitko nije isključen iz stranke, a za idući je tjedan najavio ponovno konstituiranje osječkoga ogranka.

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić 14. rujna donijela je odluku o raspuštanju osječkoga ogranka, nakon što je predsjednik ogranka i gradski vijećnik Zlatko Benašić prihvatio kandidaturu za osječkoga gradonačelnika uz potporu HDSSB-a, a što je bilo u suprotnosti s odlukom Predsjedništva HSLS-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utrka za šefa zagrebačkog SDP-a Bernardić: Bandić je imao utjecaj na svakog člana SDP-a Slika nije dostupna Suđenje otvoreno javnosti 'Mediji Pukanićeve SMS-ove nisu dobili od sutkinje'

Na današnjoj konferenciji za novinare Bajto je ocijenio kako je gradski ogranak HSLS-a 'mislio drukčije od vrha stranke, a i danas misli drukčije'.

Stvar je u tome da se činjenice toga ogranka i Predsjedništva stranke stave na stol i ta su suočenja u tijeku. Do raspuštanja nije došlo jer su u osječkom HSLS-u postojale dvije struje, budući da su ovdje svi mislili isto i odluke su donesene jednoglasno, rekao je Bajto.

Ustvrdio je kako on i Benašić s predsjednicom stranke Đurđom Adlešić 'komuniciraju na najvišoj razini', te da će se sutra njih dvojica ponovno sastati s predsjednicom Adlešić.

Na novinarski upit znači li to da HSLS napušta mogućnost koaliranja s HDSSB-om, Bajto je kazao kako županijski i osječki HSLS pregovaraju i usuglašavaju stavove s Predsjedništvom stranke te da će poštovati njegovu odluku.

Pozvali smo i druge partnere, HDZ i sve ostale, jer su odlukom Predsjedništva nama dopušteni pregovori sa svima, osim s HDSSB-om, i oni se obavljaju, rekao je Bajto.

Na novinarski upit znači li to da HSLS ostavlja mogućnost
preslagivanja vlasti u Osijeku bez HDSSB-a, Bajto je kazao 'tko god želi podržati Benašića, vrata su mu širom otvorena'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene