Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka međunarodnoj zajednici

IDS potpisao 'Škotsku deklaraciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS se pridružio regionalnim strankama iz cijele Europe koje podupiru princip samoodlučivanja i priznavanja prava nacijama bez država da odlučuju o svojoj budućnosti te potpisao "Škotsku deklaraciju", koja će na danas, na dan referenduma na kojem se Škoti izjašnjavaju o svojoj nezavisnosti od Ujedinjenog Kraljevstva, biti pročitana medijima, priopćeno je danas iz IDS-a.

Tom deklaracijom, navode u IDS-u, političke stranke potpisnice upozoravaju međunarodnu zajednicu, a prije svega europske institucije, da je pravo na samoodređenje i pravo na odlučivanje temeljno pravo.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Nakon Milanovića Raspada se SDP-ova koalicija, otpale već tri stranke: ''Izgurali su nas'' Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Kajin Jakovčiću: 'Optužuju te za reketarenje, odi na detektor laži!'

"IDS podupire te će i dalje nastaviti podržavati nastojanja europskih nacija poput Škotske i Katalonije da se primjenjuje pravo na samoodlučivanje, odnosno da te nacije mogu postati neovisne ako građani tih zemalja tako odluče", navodi se u priopćenju IDS-a. U toj stranci drže kako "pitanje nezavisnosti tih nacija mora biti isključivo u njihovim rukama i o tome same trebaju odlučiti demokratskim, ali i mirnim putem".

Škotsku Deklaraciju objavit će predstavnici Europskog slobodnog saveza, koji će medijima predočiti i popis stranaka potpisnica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene