Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška partnerima

IDS podupire raspravu o nepovjerenju Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Demokratsko pravo svake političke stranke je da zatraži raspravu o povjerenju vladi u parlamentu', izjavio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Jakovčić je dodao kako IDS podupire sve što vlada radi u borbi protiv korupcije jer je to nužno. Nakon sjednice Predsjedništva stranke Jakovčić je rekao da nema neke velike iluzije da će doći do izglasavanja nepovjerenja vladi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez Jakovčića SDP uz Kajina, on zadovoljan Slika nije dostupna Odazvat će se pozivu predsjednika Jakovčić: Posljednjih dana anonimno nam prijete

'IDS će poduprijeti raspravu o tome jer smatra da je to dio političke borbe u hrvatskome parlamentu', izjavio je Jakovčić dodavši kako SDP sa svojom inicijativom nije pripremio većinu u parlamentu kako bi se izglasovalo nepovjerenje.

>> 'Oni koji će glasati za Vladu, dati će glas za godinu propadanja'

>> Upozorenje SDP-u: Padne li Vlada, odlazim ja, ali i Bajić

'Nema tih ruku u parlamentu koje će izglasati nepovjerenje, no ponavljam - to je legitimni demokratski politički čin', zaključio je Jakovčić. Predsjedništvo IDS-a na svojoj je sjednici ocijenilo da su odnosi u nepotpisanoj koaliciji sa SDP-om, HNS-om i HSU-om stabilni neovisno o posljednjim medijskim napisima. Ipak, istaknuto je kako je od iznimne važnosti da se čim prije potpišu i prvi dokumenti jedne takve moguće koalicije.

Predsjedništvo IDS-a raspravljalo je i o potrebi za raspisivanjem prijevremenih izbora te je zaključilo da bi se s tim u vezi trebala otvoriti rasprava jer bi prijevremeni izbori bili korisni i dobri za Hrvatsku neovisno o pregovorima s Europskom unijom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene