445910
445910
445910
445910
445910

IDS, PGS i RI potpisali koalicijski sporazum za parlamentarne izbore

  • , 08.08.2016., 12:59
  • Autor:
  • komentara

Istarski demokratski sabor, Primorsko goranski savez i Lista za Rijeku potpisali su koalicijski sporazum za predstojeće prijevremene parlamentarne izbore za 8. izbornu jedinicu.

 
 
 
 
Predstavnici koalicije IDS-PGS-RI potpisali koalicijski Sporazum (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Predstavnici koalicije IDS-PGS-RI potpisali koalicijski Sporazum (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Istarski demokratski sabor (IDS), Primorsko goranski savez (PGS) i Lista za Rijeku u ponedjeljak su kraj Vodnjana potpisali koalicijski sporazum za predstojeće prijevremene parlamentarne izbore za 8. izbornu jedinicu.

Koalicijski sporazum potpisan je u masliniku, a predstavnici tih stranaka ustvrdili su da je ova opcija prava snaga Istarske i Primorsko-goranske županije u Hrvatskom saboru i jamstvo da će se glas svakog grada i općine u Istri i Primorsko-goranskoj županiji čuti u Zagrebu.

"Mi ne formiramo neprirodne koalicije, niti mijenjamo naše temeljne vrijednosti za šaku glasova. Istra, Rijeka i Kvarner prva su nam i jedina politika, a ova koalicija je pokazala i pokazuje na konkretnim primjerima koliko je drugačija od drugih", izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Najavio je da će koalicija IDS, PGS i RI svoju listu istaknuti i u 7. izbornoj jedinici. Razlog tome, rekao je Miletić, "želja je da ova koalicija u cijelosti pokrije regije gdje djeluje i time pokaže Zagrebu što je prava snaga Istre, Rijeke i Kvarnera".

"Mi se zalažemo za jake regije, a znajući da PGS od 36 ogranaka ima 17 u sedmoj izbornoj jedinici bilo nam je od iznimne važnosti omogućiti biračima sedme izborne jedinice da svoj glas daju ovoj koaliciji i na parlamentarnim izborima", dodao je.

Miletić je naglasio da se program ove koalicije temelji na decentralizaciji Hrvatske jer, kako je rekao "nitko ne može zastupati interese naših županija i naših građana bolje nego oni koji svakodnevno žive kroz svoje gradove, općine i županije".

Za razliku od ideoloških prepucavanja kojim se bave nacionalne stranke, mi već godinama svoju politiku gradimo na konkretnim mjerama i programima. To je jedan od razloga zbog kojeg je Istra danas najrazvijenija regija, kazao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Dodao je kako je IDS u posljednje dvije godine upornošću i dosljednom borbom uspio pokrenuti izgradnju pulske Opće bolnice, zaustaviti proces seljenja državnih institucija iz Istre, vratiti Trgovački sud u Pazinu te se izboriti za usvajanje prostornog plana koji predviđa plin kao energenta TE Plomin.

Miletić je najavio i da će Istarska stranka umirovljenika također poduprijeti ovu koaliciju na predstojećim parlamentarnim izborima.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić rekao je kako je ova koalicija regionalnih stranaka pokazala vjerodostojnost i dosljednost, i da je ovo jedina grupacija koja pripada lijevom liberalnom centru.

"Narodna koalicija to sigurno nije, o drugim koalicijama ne trebamo niti govoriti. Naša koalicija je jedina koja daje regionalne zastupnike koji zastupaju svoj prostor i projekte iz područja s kojeg dolaze", kazao je Vasilić, dok je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić izrazio uvjerenje kako ova koalicija može samo još bolje.

"Građani naše dvije regije svjesni su da će njihove interese najbolje zastupati upravo one političke opcije čiji je glavni interes razvoj Rijeke, Istre i Kvarnera", dodao je Švorinić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se