Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oreškovića ocijenili odličnim

IDS o novoj Vladi: Treba vidjeti kako će se postaviti prema temeljnim građanskim pravima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući kandidaturu Istranina Antuna Klimana (HDZ) za ministra turizma, Miletić je istaknuo kako je "IDS u prošlom mandatu iznimno kvalitetno vodio taj resor".

Predsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić rekao je o novoj Vladi da ponajprije treba vidjeti kako će se postaviti prema temeljnim građanskim pravima i vrijednostima, kakvo će stajalište zauzeti o manjinskim pravima te što će se učiniti u vezi s decentralizacijom zemlje.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Dalibor Paus, IDS Ušao u Sabor Čelnik IDS-a Paus stavio mandat na raspolaganje, potvrdio da je razgovarao s Grbinom

Kad je riječ o decentralizaciji, rekao je kako treba vidjeti hoće se li se, kao u prošlosti, "neefikasno upravljati svime iz jednog centra, ili će se regijama i gradovima omogućiti veće ovlasti i veća efikasnost". S tim u vezi, treba pričekati prve korake nove Vlade, rekao je, a životopis mandatara Tihomira Oreškovića ocijenio impresivnim.

"On ima poslovnog iskustva, a pojedini predloženi ministri manje su poznati široj javnosti pa ćemo morati pričekati i vidjeti koji će biti njihovi novi konkretni potezi", istaknuo je Miletić.

Komentirajući kandidaturu Istranina Antuna Klimana (HDZ) za ministra turizma, Miletić je istaknuo kako je "IDS u prošlom mandatu iznimno kvalitetno vodio taj resor".

"Letvicu smo podigli jako visoko, iza nas je rekordna turistička sezona, a novi ministar imat će izazov pokušati održati postojeću razinu razvoja turizma i po mogućnosti unaprijediti ju. Ostavljamo sređen resor, bez ikakvih 'kostura u ormarima', a da je letvica visoko postavljena i podignuta - to je sigurno tako", rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene