Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj identificiranih raste

Identificirano još deset žrtava iz Domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zavodu za kriminalistiku i sudsku medicinu u Zagrebu danas je identificirano još deset žrtava iz Domovinskog rata.

Od deset identificiranih osoba, posmrtni ostaci sedam osoba ekshumirani su na području Vukovarsko - srijemske županije, jedne osobe na području Brodsko - posavske, jedne osobe s područja Sisačko - moslavačke županije, a posmrtni ostaci jedne osobe preuzeti su iz Republike Srbije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučaj u Kanadi Policija riješila 48 godina star slučaj tajanstvene ''Gospođe iz rijeke'': Objavljeni jezivi detalji Mjesto masovne grobnice djece u Tuamu - 2 Sramota Irske Razotkrivena jeziva tajna sirotišta koje su vodile časne sestre, bila je skrivana desetljećima: "Na taj je način bilo lako riješiti se tijela"

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je nazočila identifikaciji, izražavajući sućut obiteljima kazala je da od 200 ekshumiranih posmrtnih ostataka iz masovne grobnice na Ovčari s današnjim danom broj identificiranih povećao se na 191. Posmrtni ostaci četiri osobe ekshumirani su na području Novog groblja u Vukovaru, gdje je pronađeno 938 posmrtnih ostataka od kojih su pozitivno identificirane 823 osobe, kaže se u priopćenju iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Devet osoba danas identificiranih su na popisu zatočenih i nestalih s početka agresije 1991., odnosno 1992. godine, tako da je nakon današnje identifikacije broj nestalih osoba s početka agresije na Hrvatsku smanjen na 1042 osobe. Četiri osobe danas identificirane imaju status hrvatskog branitelja, a njih šest su civili.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je skorašnji sastanak Povjerenstva Vlade RH za zatočene i nestale i Komisije Vijeća ministara Srbije i Crne Gore za nestale osobe koji će se održati u Hrvatskoj te je najavila i sastanak na razini Vlada Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene