Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ICTY: Ljubiša Petković osuđen na četveromjesečni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu osudio je na četveromjesečni zatvor Ljubišu Petkovića, bivšeg suradnika čelnika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, optuženog za ratne zločine, jer je odbio svjedočiti na suđenju Šešelju unatoč obvezujućem nalogu Suda.

Petković je već izdržao tri i pol mjeseca kazne, s obzirom da se u pritvoru u Scheveningenu nalazi od 27. svibnja kada su ga uhitile i u Den Haag prebacile srpske vlasti.

Pročitajte i ovo Radislav Krstić (Foto: AFP) genocid u srebrenici "Osjećam bolno kajanje": Mladićev suradnik bi na slobodu Slika nije dostupna ICTY: Ljubiša Petković optužen za nepoštivanje suda, prebačen u pritvor

Sudsko vijeće na čelu sa Jeanom-Claudeom Antonettijem, presudu protiv Petkovića, koji je 1991. i 1992. bio načelnik Ratnog štaba SRS, je donijelo, jer se 13. svibnja nije pojavio na suđenju Šešelju kao svjedok, iako je dobio obvezujući nalog, tzv. subpoenu koju mu je Sud poslao 7. travnja.

Na ročištu održanom 3. rujna, Petrović je izjavio kako se pred ICTY-em u svibnju nije pojavio zbog zdravstvenih problema, a ne "iz loše namjere".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene