Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadarski rekord

Iako se jesen bliži, u turizmu bilježimo izvrsne rezultate!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljepše vrijeme za vikend svakako će razveseliti i mnoge goste koji se odmaraju na jadranskoj obali. Iako se bliže prvi jesenski dani, turistički djelatnici još uvijek bilježe odlične rezultate!

Ova sezona uistinu je rekordna za zadarsku Zračnu luku. Danas je stigla 300-tisućita putnica, koja ima izuzetno veliki značaj za zadarski turizam. U više od 4 desetljeća postojanja zadarske Zračne luke, ovakav rezultat nikad dosad nije bio zabilježen!

Pročitajte i ovo Budva grad je poluprazan Debakl sezone u jadranskom turističkom središtu: "Točno je da smo digli cijene, ali..." Smokve - 4 Turisti i dalje kupuju Slatke kao med, ali cijena - paprena: Na tržnice stigle prve ture omiljenog voća

Uz to, ova luka ima i najveći rast u odnosu na ostale luke u Hrvatskoj, i to za čak 30 posto. Izvrsnim rezultatima najviše su pridonijeli niskotarifni letovi, omiljeni među mlađim turistima. Upravo takvih u Zadru je iz godine u godinu sve više.

>> Veći broj zaposlenih u turizmu!

Prema sadašnjim pokazateljima, i posezona bi mogla biti uspješna kao i protekli ljetni mjeseci. Naime, trendovi pokazuju da je sve više onih, koji za odmor radije biraju rujan nego, primjerice, srpanj.

Zadovoljni su i hotelijeri i ugostitelji. Kažu da su hoteli i kampovi još uvijek dobro popunjeni. Atmosfera na ulicama u turističkim središtima i dalje ne odaje da smo već ušli u posezonu. Iako su Talijani podbacili, Nijemci gotovo na cijeloj obali bilježe dvoznamenkasti porast.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene