Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domaća hrana i kvalitetno meso

Što janjetina i istarski pršut imaju zajedničko?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što povezuje marasku, istarski pršut, cresko ulje, varaždinsko zelje i ogulinski kiseli kupus? Oznaka izvornosti koju bi uskoro mogla dobiti i dalmatinska janjetina.

Mnogi bez janjetine ne mogu zamisliti dobru proslavu. Najčešće je se može vidjeti na putu prema moru. A da bi bila vrhunska - važno je čak i drvo kojim se loži vatra. Ono mora biti suho - hrastovina, grabovina ili česmina.

Pročitajte i ovo Koliko je poskupio blagdanski stol? - 3 CIJENA BLAGDANSKE KOŠARICE Blagdanski stol skuplji nego ikad prije: Znate li koliko bakalara i janjetine pojedemo u prosincu? Paška janjetina - 1 Gurmani došli na svoje Uz sva poskupljenja, jedna delicija ove godine košta manje: "Što se tiče moga OPG-a, prodali smo sve što smo imali"

No, prije nego što uopće završe na stolu na pašnjacima Dalmatinske zagore mladi se janjci hrane samo domaćom, prirodnom hranom.

>> 'Dok ne probam lava, meni je janje kralj životinja!'

A baš ishrana i kvaliteta mesa dalmatinske janjetine, razlog su da se ona zaštiti oznakom izvornosti.

Domaći ljudi, ali i stranci našu janjetinu već vrlo dobro prepoznaju i nije im važna cijena. U slučaju dalmatinske janjetine prepoznaju kvalitetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene